Recente berichten

Griekse aardappels
Een opfleurboodschap in deze grijze dagen terwijl het nog lang geen lente is: een gewoon lekker bordje eten kan altijd. Kijk maar naar deze zonnige gebakken aardappels uit de oven op z’n Grieks. Doodsimpel en vrolijk stemmend. Een paar jaar geleden lunchte ik bij L’Arpège, het Parijse ... lees verder...

Atjar tjampoer
Nee, het valt allemaal niet mee dezer dagen. Weet je wat? Ik doe speciaal ter algehele opfleuring een serie met zonnig gele recepten. We beginnen met pure zonneschijn in een potje: fleurige knapperige groente in het zoetzuur, beter bekend als atjar tjampoer. Altijd november, altijd regen. Nou, ... lees verder...

Camiflette met witlof
Klassieke recepten zijn niet voor niets klassiek. Maar stilstand is achteruitgang, dus koken is van oudsher een mix tussen het respecteren van tradities enerzijds en brutaal experimenteren anderzijds. Niet altijd met even succesvol resultaat, haast ik me erbij te zeggen. Te veel fusion is niet goed ... lees verder...

10x wintersoep
Koud hè? Komt dat even goed uit, het is nu perfect soepweer. Nee, nou eens niet die eeuwige erwtensoep, er zijn veel meer dingen waar je soep van kunt koken. Sterker nog, dat is bij ons thuis maar al te vaak het motto. Geen idee wat je ergens mee moet? Soep van koken. Echt, er gaat een wereld voor ... lees verder...

Paars eten
Vandaag, 4 februari, is het Wereld Kanker Dag. Een dag met een paars randje. Of lintje. Want door corona zouden we bijna vergeten dat deze ziekte er ook nog is, met enorme impact op zowel de patiënt als de dierbare naasten. Om al die mensen op bescheiden wijze speciaal even een hart onder de riem te ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 58
- Pagina 59
- Pagina 60
- Pagina 61
- Pagina 62
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 568
- Ga naar Volgende pagina »