Recente berichten

Zacht voedsel (13): Snaaihonger
Bijkomend effect van verplicht zacht voedsel eten is dat je maar kleine porties tegelijk kunt verstouwen, en dat het ook nog eens lang duurt voor je dat beetje bij beetje naar binnen hebt gefoezeld. Het gevolg daarvan is dat je (lees: ik) de hele dag honger hebt. Maar alle gebruikelijke ... lees verder...

Zacht voedsel (12): Will it blend?
De afgelopen weken was er bij mij thuis steeds maar één hamvraag: Will it blend? Met een kauwverbod is het zaak om creatief te worden met een blender. Ken je die hilarische filmpjes met die meneer die werkelijk alles in zijn blender gooit? “Will it blend? That is the question.” Al doet hij het ... lees verder...

Zacht voedsel (11): pasta
Leuk is anders, als je om medische redenen wekenlang alleen zacht of vloeibaar voedsel mag. Hoe moet dat dan? Wij eten hier thuis best vaak ‘een pastaatje’. Dat kan van alles zijn, pasta is namelijk ideale kliekjesverwerking. Van zo’n beetje alles wat er nog rondslingert in de koelkast kun je nog ... lees verder...

Zacht voedsel (10): hartige pap
Gatverdarrie! Er was één ding waar ik beslist niet aan zou gaan beginnen, tijdens mijn verplichte periode van zacht voedsel, en dat was pap. Hartige pap, havermoutpap, brintapap, rijstepap, voor mijn part noem je het heel hip ‘porridge’, maar dan nog. Blèh. Maar ja. Hoe gaan die dingen? Na een ... lees verder...

Zacht voedsel (9): rijst
We zitten nog altijd in de serie over zacht voedsel, vandaag is de beurt aan rijst. Rijst eet je vaak als bijgerecht en die droge korrels zijn gepureerd niet echt een aanrader. Maar met saus erbij is het goed te doen. Ik maakte bijvoorbeeld een simpele kip-kerrie met rijst. Recept: ui fruiten met ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 90
- Pagina 91
- Pagina 92
- Pagina 93
- Pagina 94
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »