Recente berichten

Zacht voedsel (5): puree
Voor wie het nog niet was opgevallen, ik zit middenin een instructieve serie over zacht voedsel. Dit keer wil ik het hebben over puree. Voor wie in de puree zit, is puree namelijk een uitkomst. Om te beginnen aardappelpuree. En dan bedoel ik uiteraard niet die treurige versie in een pakje, maar ... lees verder...

Zacht voedsel (4): soep
Wie noodgedwongen alleen zacht voedsel mag (en kan) eten, die kan niet zonder soep. Soep is ronduit levensreddend. Op deze website vind je (ik heb even geteld) 238 soeprecepten. Zoals bijvoorbeeld: • Aspergesoep • Prei-spinaziesoep • Kikkererwtensoep • Franse champignonsoep • Chinese ... lees verder...

Zacht voedsel (3): blender
Dezer dagen praat ik je bij over zacht en vloeibaar voedsel en natuurlijk begon ik meteen met recepten, maar ik ben de belangrijkste tip vergeten. Namelijk: zorg dat je een goede, krachtige blender hebt die alles grondig fijnmaalt én luchtig klopt. Heus, zo’n apparaat is in deze periode een eerste ... lees verder...

Zacht voedsel (2): drinkontbijt
Ook voor wie niet in de lappenmand zit en wegens kaakperikelen alleen zacht voedsel mag, zijn deze eenpersoonsdrinkontbijtjes het proberen waard. Smoothies zijn leuk en aardig, maar je wilt iets dat een beetje vult, als ontbijt. Dan komt havermout als geroepen. Het basisprincipe is steeds hetzelfde: ... lees verder...

Dossier Zacht voedsel (1)
Wat doe je als je om medische redenen wekenlang alleen zacht of vloeibaar voedsel mag? Lastig en vervelend, maar geen nood, als ervaringsdeskundige heb ik nu een hele serie voor je paraat, vol tips en recepten. Maar eerst even over het hoe en waarom… Bam! Ineens lag ik op mijn snufferd languit ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 92
- Pagina 93
- Pagina 94
- Pagina 95
- Pagina 96
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »