De Paas nadert met rasse schreden. Wie het makkelijk wil doen, organiseert een feestelijke paasbrunch waarbij je als het even kan iedereen iets mee laat nemen. Vervolgens is het een kwestie van de hele boel zo gezellig mogelijk op een grote tafel uitstallen en het feest kan beginnen. Makkelijk zat. Ideetjes nodig? Voilà.
Gevulde eitjes
Ouderwets? Jaren 70? Dat kan wel wezen, maar iedereen vindt ze heerlijk, dus ik zou toch maar gewoon zo’n retro schaal presenteren. Elke supermarkt heeft ze dezer dagen kant-en-klaar in het assortiment, maar kom op zeg, dat kun je makkelijk zelf.
Paasstol
Niemand weet het verschil tussen een kerststol en een paasstol, ze zien er krek hetzelfde uit. Die van mij is in ieder geval heel lekker, met even hup, zelfgemaakte amandelspijs en een ferme snuf kardemom, omdat kardemom alles lekkerder maakt.
Bloem van briochebrood
Een traktatie, dit heerlijke brood dat er nog geweldig uitziet ook dankzij de gezellige bloemvorm waar iedereen zelf z’n bolletje vanaf kan scheuren. Bovendien kun je het prima al de avond tevoren voorbereiden, dan hoeft hij de volgende ochtend alleen nog even in de oven zodat het hele huis goed getimed heel lekker gaat ruiken. O, en als je toch bezig bent, zowel dit brood als de paasstol zijn extra lekker met zelfgemaakte boter.
Quiche met ham, doperwten en munt
Een quiche saai & ouderwets? Niet met deze verrassende vulling! Doperwten en munt zijn een klassieke combinatie, en de reepjes ham zijn daar weer een mooie aanvulling op. Ook koud erg lekker, komt dat even goed uit.
Geel-groene lentesalade
Een fleurig voorjaarsensemble, deze vrolijke lentesalade in geel en groen met courgette, paprika, little gem, mozzarella en een lekkere pestodressing.
Gehaktbrood met eitjes
Iedereen wordt er vrolijk van, zo’n smeuïg gehaktbrood. Met lamsgehakt het lekkerst, al kan het ook met rund. En natuurlijk moeten er eitjes in, het is tenslotte pasen.
Chocoladetaart met paaseitjes
Is het geen plaatje? Al jarenlang dé paasklassieker bij ons thuis. Een soufflé-achtige taart die eerst mooi rijst en vervolgens weer instort – maar dat maakt nu eens lekker niet uit, want we vullen de kuil gewoon op met heerlijke advocaatroom. En om het helemaal paas-achtig te maken bestrooien we de taart rijkelijk met paaseitjes.
Citroentaart met witte chocola
Wie chocola te heavy vindt, kan ook deze taart proberen: een niet minder feestelijk geheel van luchtige lagen biscuitdeeg met daartussen frisse lemoncurd en witte chocola. Met bovenop wat dunne plakjes citroen wordt het helemaal elegant en ohlala.
Nou, daar kun je wel even mee vooruit toch?
WERELDGERECHTEN
Nu al derde druk, mijn nieuwe kookboek Wereldgerechten zónder pakjes & zakjes. Bestel hier een door mij persoonlijk gesigneerd exemplaar. Bovendien betaal je nu tijdens de Boekenweek géén verzendkosten.