• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

12 augustus 2014

Wereldgerecht Turkije: Adana yogurtlu

Heimwee naar Turkije (zie gisteren)? Dan wandel ik even naar de Turk om de hoek in mijn eigen stad voor yoghurt, tomaat, brood en lamsgehakt en maak ik het populaire snackgerecht adana yoğurtlu oftewel pittige lamskebab met yoghurt op knapperig brood. Prima te doen als simpele maaltijd, je eet je vingers er bij op.adana yogurtlu

Nodig voor 4 personen (8 stuks):
300 g lamsgehakt
300 g Turkse yoghurt
½ Turks brood
1 ui
2 tomaten
handje platte peterselie
handje munt
1 theel pimentpoeder
2 theel hot paprikapoeder
1 theel cayennepeper
4 eetl zonnebloemolie
zout en peper uit de molen
optie: 4 grote lichtgroene Turkse pepers (niet pittig)

Stap 1. Leg alvast 8 houten satéprikkers in water.

Stap 2. Laat de yoghurt uitlekken in een koffiefilterzakje in een zeef. Of gebruik een stukje kaasdoek.

Stap 3. Roer 1 theelepel paprikapoeder met de zonnebloemolie tot een oranje saus.

Stap 4. Snij het brood in 4 parten en die weer doormidden tot in totaal 8 stukken.

Stap 5. Leg het brood met de opengesneden kant naar boven op een platte schaal.

Stap 6. Ontvel de tomaten, verwijder de natte pitjes en snij in blokjes. Verdeel de tomaat over het brood.

Stap 7. Rasp de ui, hak de peterselie en munt fijn, of kieper alles in de keukenmachine.

Stap 8. Kneed samen met piment, de andere theelepel paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper grondig door het gehakt.

Stap 9. Boetseer het gehakt tot langwerpige, iets platte spiesjes rondom de satéprikkers.

Stap 10. Verhit een grillpan tot loeiheet. Bak de spiesjes in 2-4 minuten per kant gaar, afhankelijk van de dikte.

Stap 11. Schep de ingedikte yoghurt op de tomaat. Druppel er wat oranje paprikaolie over.

Stap 12. Leg de spiesjes erop. Sprenkel vooral ook eventueel bakvet uit de pan erop. Laat de smaken even 5 minuten intrekken.

Stap 13. Gril intussen als u heeft ook de dikke groene pepers tot ze rustieke zwarte streepjes hebben.

Serveren:
Leg de groene pepers tussen de broodjes en eet uit de hand.

TIPS
• Door de yoghurt uit te laten lekken, wordt hij nog steviger, denk hangop.

• Tomaten ontvellen: aan de onderkant inkruisen met een scherp mes, even dompelen in kokend water, vervolgens afkoelen in koud water. Het vel kan er nu heel gemakkelijk afgetrokken worden.

Dit is het 6e recept van mijn culinaire wereldreis in Trouw. Aanstaande zaterdag in de krant weer een verse aflevering. Terug naar aflevering 1 (Frankrijk met coq au vin), aflevering 2 (USA met blueberry pancakes), aflevering 3 (Peru met papas rellenas), aflevering 4 (Sri Lanka met dal curry) en aflevering 5 (Suriname met pindasoep). En volgende week? Dan gaat de reis helemaal naar Australië.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Gelukskoekjes

Dat koop je bij de Turk

Kip Kiev

Vorig bericht: « Culinaire wereldreis (6): Turkije
Volgend bericht: Tip Oostenrijk: Restaurant Saag »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN