• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

24 juli 2014

Tip Verona: Osteria da Ugo

Deze restauranttip is niet van mezelf maar van Antoinette (van het blog Italiaans eten met Antoinette). Zij woont in Verona, en laat ik daar nou net vorig jaar om deze tijd naartoe willen. Helaas zat zij op dat moment net in Nederland, dat zul je altijd zien, dus tot een echte foodie-treffen is het niet gekomen, maar ze gaf me wel wat tips. Niet gaan eten natuurlijk bij de ‘Listón’, de reeks restaurants pal naast de opera. Onvervalste toeristenfuiken. Wel leuk om na afloop van de opera wat te gaan drinken, want toen ik er was kwamen de zangers na afloop een applausrondje maken langs alle terrassen, en ik heb La Traviata zelf (wonderbaarlijk herrezen uit een hele nare dood) nog een hand mogen geven.verona

Enfin, waar eet je dan wel? De tip der tippen was restaurant Osteria da Ugo. Een echte lokale trattoria met cucina veneta tipica, gespecialiseerd in streekproducten. Op de avond dat ik wilde (maandag) waren ze dicht, en dinsdagavond moesten we naar de opera, dus het werd een dinsdagmiddagse lunch. Op Antoinette’s advies vroeg ik naar de ravioli gevuld met ezelstoofpot (stracotto di asino) en truffel, maar helaas, daar was het niet het seizoen voor. Jammer, jammer, jammer.

Maar, zie het mirakel! Even later kwam de ober glunderend terug uit de keuken. Toevallig had de kok een voorraadje gemaakt voor de volgende dag, voor een vaste klant die het speciaal had besteld. En daar kon best een bordje vanaf voor mij. osteria da ugoEn inderdaad, geen woord te veel gezegd: in één woord goddelijk lekker. Dus ook al ga je deze zomer, kijk de ober smekend aan en wie weet. Oh ja, nog even een tip: bij ‘asino’ ligt het accent op de a, dus ásino in plaats van asíno (als casino), anders snapt de ober je nog niet.

De rest is trouwens ook aanbevelenswaardig hoor. Van gevulde courgettebloemen (altijd een feest)osteria da ugo

Tot een bijzondere terrine van inktvis. Ziet er een beetje gek uit, maar man, wat verrukkelijk.osteria da ugo

En ook nog een bordje met carne salà, rundvlees bewaard in zout met een mengsel van kruiden, en dan opgeleukt met rucola. Parmezaan en verse funghi porcini.osteria da ugo

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Ravioli met sharonfruit

Ravioli van zoete aardappelen

Ravioli met aubergine

Vorig bericht: « Wereldgerecht Peru: Papas rellenas
Volgend bericht: Twist ’n Sparkle bubbelfles »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN