• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

3 juni 2021

Asperges met tahin

Nooit niks weggooien mensen. Vandaag nog een keer een recept met asperges en radijs, puur omdat ik die allebei over had. Alleen maak ik er nu natuurlijk iets geheel anders mee dan het recept van gisteren.

Dit keer toevallig een vegan variant, en dat komt goed uit, want daar kreeg ik net weer een vraag over per mail. Nu wil het geval dat ik wel meer verzoeken krijg. Over vleesvrij, glutenvrij, koolhydraatvrij, lactosevrij, koemelkvrij of notenvrij. Of het eens een keer zonder knoflook mag, want dat doe ik ‘werkelijk altijd overal’ in. Waarom altijd room en nooit eens amandelmelk/rijstemelk/havermelk? En kan er ook eens een recept uit de slowcooker/snelkookpan/hooikist/airfryer?

Gezemel? Integendeel! Ik ben blij met alle respons op mijn recepten, het geeft aan dat koken leeft en daar doe je het als receptenschrijver allemaal voor. Maar ja, ik kan niet altijd iedereen tegelijk tevreden houden. Alhoewel, het recept van vandaag is in één klap zowel vleesloos, roomloos, koolhydraatarm, glutenvrij als vegan. Alleen die hazelnoten en knoflook vonden wij thuis toch wel erg lekker erbij, maar dat moet u zelf weten. En ja, het hoort echt in de oven, al was het maar omdat ik helemaal geen slowcooker, snelkookpan, hooikist of airfryer heb.

Recept Asperges met tahin uit de oven (vegan)

Nodig voor 4 personen:
1 kilo witte asperges
1 bosje radijs
200 g kerstomaatjes
20 g blanke hazelnoten
2 knoflooktenen
olijfolie
zoutvlokken
peper uit de molen

Tahinsaus:
4 eetl tahin (pasta, uit een pot)
½ citroen (alleen sap)

Rooster de hazelnoten in ± 5-10 minuten goudbruin in de opwarmende oven (200 °C) – let op, de tijd kan nogal variëren. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de houtige uiteindes. Gebruik schillen en kontjes eventueel om bouillon van te trekken (lekker voor aspergesoep of aspergerisotto). Verwijder het loof van de radijsjes, snij ze doormidden. Doe asperges en radijs in een grote braadslee of op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met uitgeperste knoflook, zout, peper en een ferme scheut olijfolie. Hussel grondig om. Verdeel de kerstomaatjes erover. Rooster ± 20-25 minuten in de oven tot de asperges gaar zijn. Hussel de boel halverwege een keertje voorzichtig om.
Saus: Meng de tahin-pasta met een ferme kneep citroensap, zout en peper. Voeg al kloppend met een garde zoveel scheutjes water toe tot het een mooi lichtbeige, soepele saus is.
Serveren: Doe de hele bups uit de oven op een schaal. Hak de noten grof en strooi erover. Zwiebel er een sliertje saus over en serveer de rest los erbij in een kommetje.

TIPS:
• Dat loof van radijsjes is trouwens heel lekker door de sla, soep of stamppot . Of haksel het fijn en maak er kruidenboter mee. Wel goed wassen en droogslingeren in een slacentrifuge.
• Wij eten hier thuis een pond asperges met z’n tweeën, maar er zijn ook mensen die een pond per persoon rekenen. Dat moet u zelf maar uitvogelen.
• Hier nog veel meer aspergerecepten.
• Tahin over? Probeer deze lekkere kliekjessalade.

Dit recept verscheen eerder in Trouw (©: Koken met Karin). Morgen weer een nieuw aspergerecept. Maar nu echt zonder radijsjes, beloofd 😉

Bewaar dit recept als pin op Pinterest:

Trek gekregen?
Lekker koken, daar knapt een mens van op. En iedereen kan het! Naast ruim duizend recepten op mijn website, heb ik ook een hele serie kookboeken vol recepten die níet online staan. Koop bij je lokale boekhandel of of bestel hier een gesigneerd exemplaar, met een persoonlijke boodschap naar eigen keuze.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Wereldgerecht Sri Lanka: Dal curry

Ravioli uit de oven

Couscous met scampi en korianderpesto

Vorig bericht: « Asperges met radijs
Volgend bericht: Asperges met bietensalsa »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN