• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 mei 2005

Warme chocoladetaartjes

(4 personen)

Bereiden: 10 minuten
In de oven: 6 minuten

Chocoladefans opgelet! Makkelijk, supersnel klaar en toch zien ze er uit als haute cuisine. Je kunt deze taartjes helemaal van tevoren maken, want je warmt ze weer even op in de oven vlak voor je ze gaat serveren. Ze zijn vrij machtig, vandaar dat je maar kleine vormpjes hoeft te gebruiken.

Nodig:
125 g extra pure chocola
125 g boter
2 eieren
4 el suiker
1 el bloem
1 sinaasappel (alleen rasp)
crème fraîche of slagroom (voor erbij)

  1. Oven voorverwarmen op 220°C
  2. Breek de chocola in kleine stukjes en doe ze met de klont boter in een kom. Laat au bain marie smelten (in de magnetron of bovenop een pan met kokend water).
  3. Klop de eieren en suiker schuimig met de mixer in een andere kom.
  4. Meng dan de gesmolten chocolade/botersaus erdoor.
  5. Rasp wat sinaasappelschil boven de kom.
  6. Voeg de bloem toe door een zeef en schep alles om met een lepel (niet meer mixen).
  7. Vet 4 kleine vuurvaste vormpjes goed in met boter en bestuif met wat bloem.
  8. Vul de vormpjes met het chocolademengsel en zet ze ongeveer 6 minuten in de oven. Ze moeten van buiten stevig zijn, maar van binnen nog zacht.
  9. Haal ze uit de oven en laat ze rustig in de vormpjes afkoelen op het aanrecht. (Tot zover de voorbereiding.)
  10. Warm ze in 2 minuten weer op in de hete oven.

Serveren:
Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en serveer op bordjes. Lekker met een schepje crème fraîche of geklopte slagroom erbij. Of doe eens bijzonder en maak crème anglaise, bijzonder fijne (koude) vanillesaus!

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Burrata met gedroogde tomaten

Risotto met pompoen

Opgerolde tortilla’s met tomaten en kaas

Vorig bericht: « Luie zomerpasta
Volgend bericht: Italiaanse aardappels uit de oven met rozemarijn »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN