Recente berichten

Kookboek Mari plukt de dag
Kan een kookboek ook te dik zijn? Nou, een goed kookboek nooit natuurlijk. Toch? Rare vraag? Hij kwam onvermijdelijk bij me op toen ik het nieuwe kookboek Mari plukt de dag van Mari Maris binnen kreeg. Jazeker, die van die hele fijne Groentebijbel, met zo allemachtig veel groente-inspiratie dat je ... lees verder...

Oosterse makrelen
We zijn aan het einde beland van mijn verrukkelijke visvierweekse. De eerstvolgende aflevering doe ik iets vegetarisch met groente, beloofd, maar vandaag nog één keertje vis. Na drie educatieve afleveringen vol vis-voor-beginners-die-iedereen-lust wordt het tijd voor het echte werk: hele vis. ... lees verder...

Halloweenpompoenrecepten
Nee, ik doe niet aan die onzin. Halloween? Ik vind het maar een raar fenomeen, overgewaaid uit Amerika, terwijl niemand erop zat te wachten. Maar kennelijk ben ik de enige, want ik lees net in de krant dat vanwege Halloween de pompoenen niet aan te slepen zijn. Citaat: “de herfstvakantie [wordt] ... lees verder...

Nigella Lawson: Bij mij aan tafel
Het grote voordeel van een voornaam als ‘Nigella’ is dat een achternaam nooit meer nodig is. Zoals bij kookfenomeen Nigella Lawson, tevens uitvindster van de term ‘goddelijke huisvrouw’. Mijn allerfavorietste kookdame, samen met Delia Smith en Mary Berry natuurlijk, maar Nigella heeft als extra dat ... lees verder...

Vispie met dillesaus
Mijn makker in de strijd om de landgenoot aan de vis te krijgen is natuurlijk het Nederlands Visbureau. Dat voorziet mij desgevraagd van cijfers en feiten, maar soms ook van een kanttekening. Zoals nadat ik in de vorige aflevering van deze Verukkelijke Visvierweekse schreef over onze lage ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 131
- Pagina 132
- Pagina 133
- Pagina 134
- Pagina 135
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »