Recente berichten

Piragi (Letse spekbroodjes)
Het sneeuwt bijna altijd in Riga, maar uitgerekend nu ik er ben toevallig even niet. Verdorie. Op de SlowFood-boerenmarkt van Straupe, een uurtje rijden van de Letse hoofdstad, is de lucht al net zo wintergrijs maar de kleurenpracht aan potten vol ingemaakte groenten doet alle grauwheid acuut ... lees verder...

Chips van aardappelschillen
Ik gooi hoogst zelden eten weg, dat is echt mijn eer te na, maar zowaar ook ik kwam nog op nieuwe ideeën dankzij het kookboek Lekker koken met restjes, waar ik gisteren over schreef. Zo had ik nooit bedacht dat je chips kunt maken van aardappelschillen. En inderdaad, waarom eigenlijk niet? Dat is ... lees verder...

Lekker koken met restjes
Kliekjeskoningin Daisy Scholte kwam met een leuk nieuw boek, dat geen kliekjesboek heet, maar Lekker koken met restjes. Even bellen met deze door voedselverspilling gefascineerde schrijfster, die eigenlijk reisjournaliste is. Waarom heb je het over restjes in plaats van kliekjes? 'Die naam ... lees verder...

Knabbelwortels uit de oven
Zodra je erop gaat letten, blijkt er ineens een verbijsterende wereld te bestaan aan babyproducten. Zoals wortelknabbels. Een soort chipito’s, van die luchtige, wormvormige knaloranje maissnacks van de chipsafdeling, maar dan speciaal voor baby’s vanaf 8 maanden. Babyzoutjes, je moet maar durven. ... lees verder...

FAQ Zonder pakjes & zakjes
Het regent vragen over pakjes en zakjes. Thuiskoks met de handen in het haar. Scholieren met een aanstaande spreekbeurt. Studenten die een onderzoekje doen naar e-nummers. Fans die willen weten wanneer het volgende boek verschijnt. Programmamakers op zoek naar een deskundologe voor een item. En ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 148
- Pagina 149
- Pagina 150
- Pagina 151
- Pagina 152
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »