Recente berichten

Kruidige wortelslierten
Jazeker, het zijn nog altijd de Woeste Wortel Weken, waarin we vier weken lang doodgewone wortels opleuken, en dat zonder pakjes of zakjes. In de supermarkt stuitte ik op een zakje Groentefinish. Dat het nog bestaat! Ik schreef er al over in 2011, naar aanleiding van Groentefinish Bloemkool, maar er ... lees verder...

Canadese worteltjes
Appelmoes, wie is er niet groot mee geworden? Neem nou mijn eigen moeder. Die had als ukkie in een gezin van tien kinderen feilloos door hoe ze mijn grootouders op de kast kon krijgen: door aan tafel luidkeels te lust-ik-nieten. Mijn opa, hardwerkende smid en in zijn vrije tijd niet onverdienstelijk ... lees verder...

Oven: wat en hoe
Koken in de oven, het is een zegen en een zaligheid, ik zou niet zonder kunnen. Maar voor veel mensen blijft de oven een mysterie. Vooral de temperatuur is een heikel punt waar ik menig mailtje over ontvang. Al dan niet briesend over mislukte koekjes. Dus ik leg het gewoon nog even ... lees verder...

Woeste Wortel Weken: worteljam
Hoe zit het met de goede voornemens? Even helemaal geen suiker meer bijvoorbeeld? Want suiker is immers het nieuwe gif? Alleen zit het overal in, om te beginnen in al die pakjes en zakjes. Onlangs kwam Foodwatch met het bericht dat ook aan bijna de helft (46%) van de groenten in pot of blik suiker ... lees verder...

Zoekt en gij zult vinden
‘Leuk, je vernieuwde website,’ hoor ik regelmatig, ‘maar ik kan mijn favoriete recepten niet meer zo makkelijk vinden.’ Een heikel punt. Het nadeel van het samenvoegen van mijn blog en site was dat ik ineens duizend recepten bleek te hebben. Of nee, wacht, dat was natuurlijk een vóórdeel. Maar het ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 149
- Pagina 150
- Pagina 151
- Pagina 152
- Pagina 153
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »