Recente berichten

Koninginnesoep voor Koningsdag
Het wil maar niet wennen, Koningsdag. Die datum alleen al. Was het nou 26 of 27 april? Elk jaar moet ik het verdorie opzoeken. 30 april was gewoon veel beter te onthouden. Om nog maar te zwijgen van al die arme toeristen die met reisgids in de hand nog elk jaar verdwaasd rondlopen op de 30e, op zoek ... lees verder...

Gehaktbrood voor Pasen
De mens is een slechte zelfkenner. Neem nou zout. 20% van onze landgenoten denkt dat ze te veel zout eten, maar in werkelijkheid is dat 85%. Een beetje zout heeft ons lichaam nodig, maar 6 gram per dag is zat. Alleen gaan we daar met z’n allen fluitend overheen. Per persoon per jaar eten we een kilo ... lees verder...

Choco-mokka feesttaart
Vijf jaar geleden promoveerde ik van een strook onderaan Trouw naar een heuse eigen pagina in het gloednieuwe zaterdagmagazine 'Tijd'. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Vooral bij ouderwetse gerechten klimt u massaal in de pen. Van hachee tot puree, van bouillon tot pudding, iedereen maakt dat ... lees verder...

Vegetarische bobotie (net echt!)
Koken is een kwestie van uitproberen, experimenteren en zien waar het avontuur toe leidt. Welbeschouwd een stuk spannender dan bungeejumpen of helicopterskiën, met als bijkomend voordeel dat je na afloop nog te eten hebt ook. En iedereen weet: avonturieren maakt hongerig. Als kookboekenschrijver doe ... lees verder...

Nieuw kookboek in de maak
De Boekenweek is bij uitstek hét moment om je even bij te praten over mijn nieuwe kookboek-in-wording. Wááát, nieuw kookboek? Jazeker. Mijn twaalfde, keurig in twaalf jaar tijd. Als je eenmaal je ideale ritme gevonden hebt, moet je dat vasthouden natuurlijk. Slim Om met de titel te beginnen, die ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 150
- Pagina 151
- Pagina 152
- Pagina 153
- Pagina 154
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


