Recente berichten

Scheermesjes met amandelen
Zelfs ik vond het toch een tikje eng, mijn scheermessendebuut. Ik ben dol op die langwerpige schelpen, gevuld met inkvisachtig botermals zeevlees, maar vooral als iemand anders ze voor me klaarmaakt. Zoals bij dat eetbarretje op de overdekte markt in Malaga. In de vitrine lag een bosje scheermessen ... lees verder...

De pepernotenkwestie
Wat nou pietendebat? Er is een veel heikeler kwestie, namelijk die van de pepernoot-die-geen-pepernoot-is-maar-kruidnoot. Let op: Kruidnoten zijn die kleine, brosse halve bolletjes die naar speculaas smaken (rechts). Pepernoten zijn die taaie, grillig gevormde lichtbruine bonken met overmatig ... lees verder...

4x foodbloggersboek
Elke foodblogger heeft ondanks (naar eigen zeggen) triljoenen bezoekers per maand kennelijk toch nog altijd behoefte aan een gewoon papieren kookboek. Voor op het aanrecht. Voor als we klaar zijn met plaatjes kijken en echt de keuken in willen. Niet met zo’n scherm dat om de haverklap – grmpf – op ... lees verder...

Duurzame bolognese (zonder pakje!)
2,5 miljoen Nederlanders ontvingen vorige week als cadeautje van de Nationale Postcode Loterij een zakje ‘spaghetti bolognese’ van Knorr vanwege de actie ‘Doe Maar Lekker Duurzaam’, die de loterij jaarlijks organiseert samen met Unilever en Albert Heijn. Uit een zakje: Knorr mix voor Spaghetti ... lees verder...

Spaghetti met kokkels
Rare jongens zijn wij culi’s. We kopen bij de visboer een netje peperdure Italiaanse vongole, om daar onze favoriete vakantiespaghetti mee te maken, terwijl onze eigen Waddenzee vol zit met kokkels. Eveneens sierlijke heerlijke schelpjes, maar dan iets groter en witter en met ribbeltjes. En nog ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 157
- Pagina 158
- Pagina 159
- Pagina 160
- Pagina 161
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »