Recente berichten

Koekkruiden of speculaaskruiden?
Ja hoor, je kon erop wachten. Boze mail dat ik ergens kant-en-klare speculaaskruiden in had gebruikt. Want ‘ik was toch van het alles zelf doen’? Kan ik meteen een ander heikel punt aanstippen waar ik dezer dagen veel vragen over krijg: wat is eigenlijk het verschil tussen koekkruiden en ... lees verder...

Kerriesoep met linzen
Waar een klein land groot in kan zijn. Tulpen, molens, polders, Rembrandt, stroopwafels, you name it. Weet u wat ook vaderlands glorie is? Honig. Waar Maggi en Knorr wereldmerken zijn, is en blijft de pakjesfabrikant uit de Zaanstreek uitsluitend gericht op ons kouwe kikkerlandje. Maar kijk, ook ... lees verder...

Antipakjesavond 2016
Hij komt, hij komt! Die lieve, goede Sint, maar in zijn kielzog natuurlijk ook Nationale Antipakjesavond. Weten we het nog? 4 december, de dag vóór Sinterklaas met zijn pakjes, vieren we collectief dat we met z’n allen ook heus heel goed kunnen koken zonder pakjes. Of zakjes. Want soms bekruipt mij ... lees verder...

Griesmeelcake met sinaasappel
Als bakfanaat was het nog lastig kiezen welk recept ik zou nemen uit Bakken met kennis, het boek waar ik het gisteren over had. Al was het maar omdat er ook veel fijne hartige (taart)recepten in staan, zoals een fraaie bloemkoolquiche met rode ui, rauwe ham en Gruyère. Maar nee, we doen iets zoets. ... lees verder...

Bakken met kennis
Dát moet ik hebben, dacht ik toen ik het persbericht van dit boek las. En dat heb ik niet vaak, want ik kom óm in de kookboeken. De Billy’s zijn vol en de muren zijn op, dus als het enigszins kan, vermijd ik de aanschaf van nieuwe kookboeken, ja zelfs het aanvragen van gratis recensie-exemplaren. ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 156
- Pagina 157
- Pagina 158
- Pagina 159
- Pagina 160
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »