Recente berichten

Documentaireserie Cooked van Michael Pollan
Koken? Dat besteden we liever uit, tot grote vreugde van de voedingsmiddelenindustrie die listig onze keukens is binnengeslopen. ‘Hoe hebben we het zo ver laten komen? Dit is belangrijker dan mensen zich realiseren.’ Aan het woord is de Amerikaanse schrijver/journalist Michael Pollan die er in 2013 ... lees verder...

Amerikaanse bonen
Als je een uitnodiging krijgt om in het huis van de Amerikaanse ambassadeur een bonenlunch te komen nuttigen, dan ga je natuurlijk. Hoe vaak krijg je nou zo’n kans? Oh, en ik ben dol op bonen, ook dat nog. Een middagje vol Amazing Bean Facts ter ere van het jaar van de peulvruchten. Amazing Bean ... lees verder...

Bonenpuree (voor op brood)
‘Wat kun je je kinderen nog met goed fatsoen op hun boterham meegeven?’ verzuchtte laatst een vriendin. Vleeswaren waren zojuist tot ‘de nieuwe sigaretten’ verklaard. Jam? Pure suiker. Hagelslag idem dito. Kaas is vet. Smeerkaas is plastic. Pindakaas dan? Maar die met 30% minder vet bevat 451% meer ... lees verder...

Macaroni met mozzarella en tomaat uit de oven
Het heerst hoor, koken zonder pakjes en zakjes. Wat ook inhoudt dat ik dagelijks vragen krijg 'of ik niet een doe-het-zelfrecept heb van pakje zus of zakje zo'. Niet altijd, dan verhuist het verzoek naar de intussen verheugend lange to-do-lijst. Vaak wel, dan staat het recept gewoon ergens op mijn ... lees verder...

Gezond met minder zout, suiker en vet
Kijk, het is eigenlijk heel simpel. Gisteren vond de Europese conferentie ‘Productverbetering voedingsmiddelen door reductie zout, suiker en verzadigd vet’ plaats in Amsterdam, georganiseerd door de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Economische Zaken. Boegbeeld minister Edith ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 171
- Pagina 172
- Pagina 173
- Pagina 174
- Pagina 175
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »