Recente berichten

Snelle bonenschotel met gehaktballetjes
Bonen zijn een uitstekende bron van eiwitten en daarmee buitengewoon geschikt als vleesvervanger, maar nu wil het toevallige feit dat bonen juist zo goed combineren mét vlees. Vooral het wat stevigere, ik zou bijna zeggen boerterige werk als worsten, saucijzen en karbonades. Dus we doen dit keer ... lees verder...

Het misverstand Salad in a Jar
Ik dacht dat het de trend van vórig jaar was, sla in een jampot, maar nee hoor, hij duikt gewoon weer op. Ik kreeg er eerst al drie persberichten over, en nu zelfs een doos vol sla-in-een-jampot-benodigdheden. Of beter gezegd: 'Salad in a jar', want ook dit fenomeen komt natuurlijk overgewaaid uit ... lees verder...

Salade van Puy-linzen
Als je een maandlang bonenrecepten belooft, dan mogen linzen natuurlijk niet ontbreken, want die horen ook bij de peulvruchtenclub en hebben als grote voordeel dat je ze niet hoeft te weken. Ze zijn er in allerlei kleuren, van geel-oranje-rood tot groen-grijs-bruin-zwart. De met stip beroemdste én ... lees verder...

Bonenfilm ‘An’
Ik heb pas onlangs voor het eerst gehoord over bonenpasta anko, en nu is er ineens een film over. Hoe toepasselijk, in het bonenjaar 2016. De Japanse film heet ‘An’, want ik heb intussen begrepen dat ‘anko’ en ‘an’ hetzelfde zijn: een zoete pasta op basis van die geinige paarsrode adukiboontjes, ... lees verder...

Cake van adukibonen
2016 mag dan een heel jaar lang het jaar van de bonen zijn, zelf hou ik het voorlopig eerst maar eens op een maand vol bonen. En bonenrecepten. Voor wie bij bonen meteen, al dan niet zuchtend, denkt aan die eeuwige erwtensoep en afgezaagde chili con carne, heb ik goed nieuws: ik trap maar meteen ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 172
- Pagina 173
- Pagina 174
- Pagina 175
- Pagina 176
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »