Recente berichten

Puy-linzen
Linzen zijn helemaal niet suf en geitenwollensokkerig, dan heb je echt iets gemist. Linzen zijn hot, hip en happening. Maar nu heb je natuurlijk wel linzen en linzen. De Rolls Royce onder de linzen, zo wordt algemeen door topkoks beaamd, zijn die uit een klein Frans stadje, Le Puy-en-Velay, in de ... lees verder...

Piccalilly
Waar laffe poedermixen en kant-en-klaarproducten vooral grossieren in zout en zoet, ben ik dol op zuur. Op citroenen natuurlijk, te pas en te onpas, maar ook op tafelzuur. Augurken, zilveruitjes en piccalilly: ik heb het standaard paraat om gerechten mee op te peppen. Uit een potje: Kesbeke ... lees verder...

Kaas uit de Auvergne
Vorige week was ik op persreisje in de Auvergne waar ik me vooraf al verheugde op de lokale kazen. En terecht. De Auvergne is van origine een arme boerenstreek, maar kaas maken kunnen ze er als de beste. Ze hebben er zelfs vijf met een AOP (Appellation d’Origine Protégée), een officieel keurmerk dat ... lees verder...

Paasstol
Inderdaad, een beetje laat voor een paasrecept, maar verschijning in de krant krijgt nu eenmaal voorrang boven online. Maar wat is er mis met een après-paasstol? Of anders wacht je tot december en noemt het een kerststol. Want het is namelijk een mysterie: wanneer is een stol een kerststol en ... lees verder...

Gehakt met bloemkool uit de oven
Ik mag graag fulmineren dat zo’n beetje alle pakjes en zakjes kipfilet blieven, maar veeg ook de gehaktfactor niet uit. Niks vaderlandser dan gehakt. Onze vleesgeworden nationale identiteit. Razendpopulair juist omdat het niet aan een dood beest doet denken. Lekker veilig anoniem. Ooit was gehakt ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 192
- Pagina 193
- Pagina 194
- Pagina 195
- Pagina 196
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »