Recente berichten

Paasstol
Inderdaad, een beetje laat voor een paasrecept, maar verschijning in de krant krijgt nu eenmaal voorrang boven online. Maar wat is er mis met een après-paasstol? Of anders wacht je tot december en noemt het een kerststol. Want het is namelijk een mysterie: wanneer is een stol een kerststol en ... lees verder...

Gehakt met bloemkool uit de oven
Ik mag graag fulmineren dat zo’n beetje alle pakjes en zakjes kipfilet blieven, maar veeg ook de gehaktfactor niet uit. Niks vaderlandser dan gehakt. Onze vleesgeworden nationale identiteit. Razendpopulair juist omdat het niet aan een dood beest doet denken. Lekker veilig anoniem. Ooit was gehakt ... lees verder...

Clafoutis met perziken
(8/10 punten) Bereiden: 10 minuten In de oven: 45 minuten Dit is een pudding die eruit ziet als een taart. De oorspronkelijke Franse versie is met kersen, maar met perziken krijg je ook een heerlijk resultaat. In de zomer natuurlijk met verse perziken, en anders met een blik. Supersnel en ... lees verder...

Borrelnootjes
Mag ik eens een theorietje poneren? Niet gehinderd door enige wetenschappelijke bewijsvoering, maar gewoon een koudegrondtheorietje uit de losse pols? Om te beginnen hebben wij Nederlanders geen eetcultuur. Nee, nu niet meteen gaan tegensputteren over onze kroketten, stamppotten en stroopwafels, ... lees verder...

Verzamelbundel zonder pakjes en zakjes
Mijn nieuwste boek is naar de drukker! Nu ja, nieuw, nieuw... Het gaat om een antipakjesverzamelbundel (ik zeg: scrabblewoord), met gevoel voor understatement Het Grote Zónder Pakjes & Zakjes Kookboek gedoopt. Even een stapje terug in de tijd: een paar jaar geleden verbaasde ik mij erover hoe ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 198
- Pagina 199
- Pagina 200
- Pagina 201
- Pagina 202
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


