Recente berichten

Wildplukken in de Auvergne
Laatst mocht ik tijdens een culinaire persreis in de Auvergne een ochtend wildplukken met een botanicus. De bedoeling was dat we de bergen ingingen, maar daar lag nog sneeuw (!). Ik was sowieso sceptisch of er begin april wel wat te plukken valt, maar dat bleek nergens voor nodig. Wat een enorme ... lees verder...

Het grote zonder pakjes & zakjes kookboek
Hij is er! De dozen worden zojuist binnengebracht met volop kersverse exemplaren van Het Grote Zónder Pakjes & Zakjes Kookboek. Eerst het slechte nieuws voor de trouwe fans: dit boek is een verzamelbundel van de eerder verschenen boeken Zonder pakjes & zakjes 1 en Zonder pakjes & ... lees verder...

Puy-linzen
Linzen zijn helemaal niet suf en geitenwollensokkerig, dan heb je echt iets gemist. Linzen zijn hot, hip en happening. Maar nu heb je natuurlijk wel linzen en linzen. De Rolls Royce onder de linzen, zo wordt algemeen door topkoks beaamd, zijn die uit een klein Frans stadje, Le Puy-en-Velay, in de ... lees verder...

Piccalilly
Waar laffe poedermixen en kant-en-klaarproducten vooral grossieren in zout en zoet, ben ik dol op zuur. Op citroenen natuurlijk, te pas en te onpas, maar ook op tafelzuur. Augurken, zilveruitjes en piccalilly: ik heb het standaard paraat om gerechten mee op te peppen. Uit een potje: Kesbeke ... lees verder...

Kaas uit de Auvergne
Vorige week was ik op persreisje in de Auvergne waar ik me vooraf al verheugde op de lokale kazen. En terecht. De Auvergne is van origine een arme boerenstreek, maar kaas maken kunnen ze er als de beste. Ze hebben er zelfs vijf met een AOP (Appellation d’Origine Protégée), een officieel keurmerk dat ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 197
- Pagina 198
- Pagina 199
- Pagina 200
- Pagina 201
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


