Recente berichten

Wereldgerecht Australië: Banana bread
Dat banana bread waar ze in Australië (zie gisteren) zo dol op zijn is een soort cakeachtig brood (of broodachtige cake) op basis van, inderdaad, banaan. Angelsaksische thuisbakkers zijn altijd in de weer met dingen als baking soda, golden syrup en druppels vanille-extract. Ook in het gemiddelde ... lees verder...

Culinaire wereldreis (7): Australië
Het staat al jarenlang bovenaan mijn verlanglijstje: Australië. Maar ja, te ver weg, dus andere reisbestemmingen gaan steevast voor. Jazeker, ik ben nog altijd op culinaire wereldreis. Denk je aan Australië, dan denk je aan kangoeroes, het Great Barrier Reef, Ayers Rock bij zonsondergang (of was ... lees verder...

Tip Nashville: Arnold’s
Het ziet er niet uit, Arnold’s, ik waarschuw maar vast. Het eten niet en het interieur niet en het exterieur niet. Behalve muziek staat Nashville ook bekend om z’n ‘meat-and-threes’, oftewel restaurants gespecialiseerd in vlees met drie groentes. Al moet je dat ruim zien, macaroni met kaas telt ook ... lees verder...

Tip Oostenrijk: Restaurant Saag
In mijn jeugd ging ik jaar in jaar uit naar Karinthië in Oostenrijk, maar nu was ik er na vele jaren ineens weer op een Hugo-doordrenkt persreisje, en wel aan de Wörthersee. Ken je dat lied van de schöne blaue Donau? Welnu, de Wörthersee is minstens zo blauw. En pal aan het meer ligt restaurant ... lees verder...

Wereldgerecht Turkije: Adana yogurtlu
Heimwee naar Turkije (zie gisteren)? Dan wandel ik even naar de Turk om de hoek in mijn eigen stad voor yoghurt, tomaat, brood en lamsgehakt en maak ik het populaire snackgerecht adana yoğurtlu oftewel pittige lamskebab met yoghurt op knapperig brood. Prima te doen als simpele maaltijd, je eet je ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 220
- Pagina 221
- Pagina 222
- Pagina 223
- Pagina 224
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »