Recente berichten

Wereldgerecht Frankrijk: Coq au vin
Ik schreef gisteren al over de Lyonnese heerlijkheden, waar echter niet iedereen de smakelijkheid van inziet. Zullen we het voor de eerste, Franse, aflevering van mijn serie over wereldrecepten in Trouw bij iets veiligers houden? Iets noordelijker, in de Bourgogne, wordt coq au vin geclaimd als ... lees verder...

Culinaire wereldreis (1): Frankrijk
Vorig jaar stuurde de redactie van Trouw me de hele zomer naar de camping. Niet echt mijn kopje thee, maar mijn gemopper verdween alras, sterker nog, ik kreeg er zowaar zelfs lol in. Al was het maar vanwege de vele bemoedigende lezersreacties. Zo veel, dat ik dit jaar geheel uit mezelf opperde om ... lees verder...

Sirop de thé Betjeman & Barton
Ik word blij van de mooi vormgegeven spullen van theemerk Betjeman & Barton. Nou stuurden ze me weer twee lieve flesjes met theesiroop toe, ‘sirop de thé’, natuurlijk op z’n Frans uitgesproken als ‘sirooooo de thé’. Eentje is donkerbruin en op basis van de beroemde Mélange Pouchkine. Zeg maar de ... lees verder...

Halvemaantjes
Deze amandelkoekjes heten 'croissants aux amandes' in het gisteren besproken bakboek Tarte tatin, maar dan denk ik toch eerder aan die bladerdeeggevallen. Maar het zijn toch echt koekjes, in het Nederlands vertaald als 'Halvemaantjes'. Het komt niet vaak voor dat ik in een kookboek de vertaling ... lees verder...

Kookboek Tarte Tatin
Er was eens een jonge lerares huishoudkunde die in de jaren 30 twee Franse standaardkookboeken schreef, Je sais cuisiner en Je sais faire la patisserie. En ineens, tachtig jaar later kwam iemand op het idee om een recepten uit beide boeken van Ginette Mathiot, want zo heette ze, door elkaar te ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 224
- Pagina 225
- Pagina 226
- Pagina 227
- Pagina 228
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »