Recente berichten

Zomermeringues
Het is zo fijn om overal in den lande extra ogen en oren te hebben. Voeg daarbij de zegeningen van de moderne media en zo kon het gebeuren dat ik dankzij een twitterfoto van Nicole uit Eindhoven kennis maakte met het fenomeen meringuemix in een pakje. Grappig genoeg ontbreekt het hoofdbestanddeel, ... lees verder...

Boergondische cakewedstrijd
Wie bakt de lekkerste cake zonder pakjes en zakjes? Tijdens het buitenevenement Bourgondische Sferen op 11 en 12 juli in Woudenberg ga ik naast het geven van demo’s en workshops ook jureren bij de Boergondische cakewedstrijd. Wat is een Boergondische cake? Niets meer of minder dan een lekkere, mooie ... lees verder...

Over groente en kinderen en de moestuin van Bolenius
Een béétje kok heeft tegenwoordig een moestuin. Zo ook chef Luc Kusters van restaurant Bolenius. Het is altijd even zoeken waar het restaurant ook alweer zit, een tikje verloren tussen de kale, winderige torens van de Amsterdamse Zuidas met z’n saaie kantoormannen in allemaal dezelfde donkere ... lees verder...

Kromkommer wortelsoep (met recept)
Kromme komkommers, bonkige bietjes, dwarse wortels en scheve tomaten hebben het lastig. Naar schatting wordt vijf tot tien procent van alle Nederlandse groente weggegooid puur vanwege hun schamele looks. Alsof we nog niet genoeg prima voedsel wegmieteren met z’n allen. Nogal krom, vonden drie jonge ... lees verder...

Bartje Boemboe
Hè. En ik had me er nog zó op verheugd. Bij de Indische keuken komt vaak een hoop kruiderij kijken, en dat moet allemaal eerst worden fijngestampt en -gewreven. Vergeet de pakjes uit de supermarkt, die bevatten doorgaans meer verdikkingsmiddel, conserveermiddel, maltodextrose en aroma dan echte ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 225
- Pagina 226
- Pagina 227
- Pagina 228
- Pagina 229
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »