Recente berichten

Tip Shanghai: xiaolongbao
Een echte must-do in Shanghai is xiaolongbao eten. Je spreekt het uit als ‘sjauwlongbauw’, en dan nog is het maar de vraag of je het goed doet, want het luistert nauw, dat Chinees. Het lijkt op iets tussen een dumpling en een ravioli, maar het zijn gestoomde minibroodjes gevuld met krab. Dé plek om ... lees verder...

Tip Shanghai: Japans restaurant Shintori
Ik ga even een miniserie met wereldwijde restauranttips doen. Deze zomer ga ik namelijk voor Trouw op culinaire wereldreis. Gewoon vanuit mijn luie stoel hoor, want een reisbudget was er natuurlijk niet. Maar dat bracht mij wel terug naar allerlei lekkere plekken waar ik ben geweest en waar ik om ... lees verder...

Wereldgerecht USA: Blueberry pancakes
Na mijn ode aan het Amerikaanse ontbijt in deel 2 van mijn culinaire wereldreis in Trouw, mag een onvervalst Amerikaans ontbijtrecept natuurlijk niet ontbreken. Geen french toast, geen hash browns, geen eitje sunny side up, geen eggs benedict, geen waffles, maar wel: Blueberry pancakes. Nodig ... lees verder...

Culinaire wereldreis (2): USA
Uit eten gaan in Amerika is toch altijd weer heel anders dan hier. Om te beginnen al dat personeel. Eentje leidt je naar je tafel, eentje schenkt meteen een glas water in, eentje komt met de menukaart, eentje komt de bestelling opnemen en straks ook weer afleveren en eentje zegt ‘Hi, I’m Monica and ... lees verder...

Eetbare bloemen
Mijn doorgeschoten smulbalkon heeft één voordeel: het ziet er heel gezellig uit, met al die bloemetjes. En je kunt ze nog opeten ook. Zelfs de radijs kreeg dit jaar bloemetjes, gek genoeg zowel witte als roze. Ook die worden gewoon over de sla gestrooid. Net als die tere witte rucolabloemetjes ook ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 223
- Pagina 224
- Pagina 225
- Pagina 226
- Pagina 227
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »