Recente berichten

Tomaat-pompoensoep
Het valt niet langer te ontkennen, de zomer is helaas echt voorbij. Daarom deze zonnige troostsoep met pompoen en tomaten. Tot mijn schrik is het alweer herfst. De zomer gaf nog even een finale opflakkering. Manmoedig hingen we vast aan de laatste zonnestralen, de laatste avonden op het terras. ... lees verder...

Bramenclafoutis
Een oud boerderijtje in Frankrijk betekent onherroepelijk: beestjes. Spinnen die je netjes naar buiten hebt begeleid zitten de volgende dag gewoon weer tegen het plafond. Nachtvlinders en motjes idem dito. Paarden en koeien in de buurt betekent een keuken vol vliegen. ‘s Ochtends zie ik aan de ... lees verder...

Wereldgerechten in de winkel
Vanaf nu ligt-ie eindelijk echt overal in de winkel: mijn nieuwe, twintigste (20e!) kookboek Wereldgerechten zónder pakjes & zakjes. Wereldgerechten, wie houdt er nou níet van? Heerlijk, zo’n avondje Spaans of Mexicaans. Of toch liever Thais of Grieks? Lekker weer eens wat anders dan ... lees verder...

Georgië: kaasbrood
We eindigen deze zomerse reisserie-zonder-te-reizen met het kookboek Een tafel vol van Meike Krüger. Alleen behandelt dat boek niet de keuken van één land, maar van wel vijftien. Er worden vijftien compleet verschillende menu’s gegeven, van China tot Italië, van Sri Lanka tot Korea. De keuze viel ... lees verder...

Japan: poffertjes met octopus
Voor de vijfde aflevering van mijn wereldkeuken-zomerserie heb ik geen lunch met z’n tweeën, maar met z’n drieën. Het Japanse kookboek Yoko is namelijk geschreven door twee auteurs: de Japanse Yoko Inagaki en de Nederlandse Christel van Bree. Christel kookt in Utrecht en Yoko belt via Facetime ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 23
- Pagina 24
- Pagina 25
- Pagina 26
- Pagina 27
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »