Recente berichten

Moes van rabarber en aardbei
Tja, hoe gaat dat? Je bent bij de groenteboer gezwicht voor van die prachtige rabarberstengels, lekker om crumble mee te maken, maar dan is het ineens warm en ben je vergeten de oven aan te zetten en heb je geen puf om kruimeldeeg te maken. Dat is het moment dat je ineens denkt aan rabarbermoes. ... lees verder...

Groentefriet
Ja hoor, dilemma. Natuurlijk is het een loffelijk streven om kinderen aan de groente te helpen. Lukt het niet linksom, dan maar rechtsom. Nota bene een voedingstechnoloog (Marc van Hulst) had thuis ook zo’n ajakkes-groente-zoon, en kwam aldus op het idee om groente te maken in de vorm van een ... lees verder...

Zelf kroketten bakken à la Van Dobben
Altijd als buitenlanders vragen naar specialiteiten uit de Hollandse keuken sta ik een beetje met de mond vol tanden. Bij uitleg over snert en stamppot, word ik altijd een beetje meewarig aangekeken. Maar gelukkig hebben we onze kroketten nog! Een vaderlands staaltje gastronomisch genieten. Samen ... lees verder...

Cheesecake
Taart met zuivel, laten we het daar eens over hebben. In feite zijn er twee basistypes cheesecake, namelijk via de warme of de koude methode. Bij de warme methode bakt de taart langzaam in de oven en wordt gewoonlijk pas uren later wél weer koud geserveerd. Bij de koude methode komt er geen oven aan ... lees verder...

Schwarzwalder Kirschtorte
Maandag was ik tijdens mijn wijnreis in het Zwarte Woud, in een heus kasteel bovenop een berg met eigen wijngaard (Schloss Eberstein) en eigen sterrenchef (Bernd Werner). Dé plek en dé man voor een workshop Schwarzwalder Kirschtorte bakken. Nu ja, bakken. Dat bakken had hij alvast gedaan. Wij, een ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 266
- Pagina 267
- Pagina 268
- Pagina 269
- Pagina 270
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »