Recente berichten

Kniddelen
Voor een reisverhaal voor de krant ging ik naar Luxemburg en uiteraard was ik benieuwd naar typisch lokale gerechten. Judd mat Gaardebounen, zegt iedereen aan wie ik het vraag. Ik ga ervoor naar specialiteitenrestaurant Um Dierfgen in Luxemburg-Stad. Het blijkt een groot bord tuinbonen en aardappels ... lees verder...

Chinese pruimensaus
Voor de freelancer die vanuit huis werkt is het lastig om werk en privé uit elkaar te houden. Helemaal als koken je vakgebied is. Ik heb weliswaar een officiële werkkamer, maar ook de keuken en eettafel zijn werkterrein. Voor je het weet, ben je altijd maar met je werk bezig en ligt overdrijving op ... lees verder...

Doperwten caprese
Doperwten mogen nooit ontbreken in mijn vriezer. Die vrolijk knalgroene ronde bolletjes, u kent ze wel. Handig als een gerecht toch wat te weinig groente bevat, of wel een snufje instant fleur kan gebruiken. En ook nog eens gaar in een oogwenk. Ideaal spul dus om altijd bij de hand te hebben.Want ... lees verder...

Nieuw boek op komst
Oplettende lezertjes hadden het al gezien op mijn sociale media: ik ben druk bezig met de afronding van een nieuw kookboek. En eindelijk mag ik de titel bekend maken: Wereldgerechten zónder pakjes & zakjes! Kijk, dit is de cover geworden. Uiteraard met mijn eigen illustraties. Want ... lees verder...

Pistacherondo’s
Heeft u de groenterondo’s van de vorige aflevering al gemaakt? Of houdt u het liever bij echte rondo’s? Zelf kreeg ik namelijk onbedaarlijke lust om me eens op deze klassieke zoete lekkernij te storten. Een typisch Amsterdams bakwerkje, dacht ik altijd, maar niet volgens banketbakker-in-ruste Cees ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 26
- Pagina 27
- Pagina 28
- Pagina 29
- Pagina 30
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »