Recente berichten

Florida Grapefruit à la Niven
Gisteren had ik een grapefruitmiddag in Rijswijk. Pardon, een Florida Grapefruit Master Chef Clinic met Niven Kunz. Ik heb vorig jaar al eens geschreven over het verschil tussen ‘gewone’ rode grapefruits en de Florida, die je nu overal weer ziet liggen bij de betere groenteboer. Opvallendste ... lees verder...

Wat is een goed foodblog?
Mag ik je hulp vragen? Voor een soort mini-enquête? Het zit namelijk zo. Gisteren werd ik geïnterviewd door NRC voor een artikel over foodblogs. Hamvraag: waar moet een succesvol foodblog aan voldoen? Als je weet welke vijf punten ik opsomde, moet je zaterdag even de krant lezen (de zaterdagbijlage ... lees verder...

Boerenkoolstamppot
Jongens van de gestampte pot, ik vind het zo’n mooie uitdrukking. Zelf ben ik geen meisje van de gestampte pot, nooit geweest ook. Nee, dan Werner Drent, naar eigen zeggen meervoudig wereldkampioen stamppot koken. Bij mijn weten zijn wij het enige land ter wereld waar gestampt wordt, dus winnen van ... lees verder...

Snijplank
Moet ‘ie nou van plastic of van hout? Jarenlang hebben we ons laten aanpraten dat het hygiënetechnisch beter is om snijplanken van plastic te gebruiken. Sterker nog, in de horeca werd het zelfs verplicht. Waarna we thuis ook allemaal chefje gingen spelen met rode snijplanken voor vlees, blauwe voor ... lees verder...

Vegetarische erwtensoep
Allerlei culinaire collega’s, al dan niet verenigd in De Bruine Bonenbende, proberen de peulvrucht in ons land te promoten. Maar dat valt nog niet mee, want wij vinden bonen niet chique. Omdat ze goedkoop armeluisvoedsel zijn en ook nog eens winderigheid veroorzaken. De boon die ons nog het beste ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 282
- Pagina 283
- Pagina 284
- Pagina 285
- Pagina 286
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


