Recente berichten

Caramel au beurre salé
In Bretagne doen ze alles met gezouten boter. Ook het besmeren van stokbroodjes met jam. Net zo makkelijk. Maar van die gezouten boter maken ze ook snoepjes, smeuïge, aanjetandenplakkerige karamelsnoepjes: caramels au beurre salé. En die zijn verslavend lekker. Ze moeten een beetje zacht zijn, maar ... lees verder...

Franse oestersnackbar
Overal in Bretagne en Normandië kom je ze tegen: oesters, oesterkwekers, oesterreservoirs en oestersnackbars. Zoals deze aan de baai van Mont Saint-Michel, met uitzicht in de verte op de wereldberoemde toeristenattractie. Maar ook dit oesteretablissement bleek de reis waard. Op de kaart alleen ... lees verder...

Koekjes uit Bretagne
In Bretagne hebben ze iets met koekjes. En ik heb dan weer iets met leuke rode blikjes. Die twee kwamen samen in dit fraaie souvenir van de Mont Saint-Michel. Inderdaad, een toeristenfuik van jewelste, maar toch overweldigend mooi, als je je eenmaal door de hordes publiek hebt weten te worstelen. ... lees verder...

Franse moorkop: religieuse
Wij hebben moorkoppen, in Frankrijk hebben ze religieuses. En die konden niet meer van elkaar verschillen. Moorkoppen zijn grote bollen van soezendeeg, gevuld met slagroom en omhuld met chocolade. Religieuses zijn ook van soezendeeg, maar dan gevuld met banketbakkersroom, meestal in de smaken ... lees verder...

Tomatenrijst
Vorige week had ik in Trouw en ook hier online een heuse cliffhanger: gyros met tzatziki à la het nieuwste Knorr Wereldgerecht, maar dan zonder tomatenrijst. Die paste niet meer in de kolommen, dus die doe ik daarom deze week. Bovendien verdient hij wat meer aandacht dan alleen een bijrolletje bij ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 340
- Pagina 341
- Pagina 342
- Pagina 343
- Pagina 344
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


