Recente berichten

Theeproeverij Betjeman & Barton
“Thee heeft zoveel charme, en toch is thee zoooo gewoon!” het reclameriedeltje van lang geleden wil mijn hoofd niet meer uit sinds ik een theeproeverij heb meegemaakt van theeologe Marion van den Blik. En dat terwijl zij juist heel overtuigend kan laten zien dat thee helemaal zo gewoontjes niet is, ... lees verder...

Groenterisotto
Vorige week besprak ik in Trouw en op dit blog hoe je zelf groentebouillon trekt. Nou zit iedereen met een vriezer vol zelfgetrokken bouillon. Toch? En wat doe je daar dan mee? Risotto maken! Of het wetenschappelijk bewezen kan worden is zeer de vraag, maar gevoelsmatig proefondervindelijk durf ik ... lees verder...

Asperges koken: de ideale methode
Foodbloggers zijn dol op eten en kunnen daar úren over doorzagen. Neem nou asperges: wat is de ideale bereidingswijze? Op twitter raakte men er niet over uitgepraat. Dat vraagt om een praktijktest, vond collega Edith Dourleijn (alias Eediete). Zij regelde prachtige asperges bij haar Brabantse ... lees verder...

Koningin van Sheba
Chocoladegebak dat luistert naar de sprookjesachtige naam ‘De koningin van Sheba’? Dat wilde ik wel eens uitproberen. Het recept staat in het gisteren besproken boek Chocolade - de geheimen van de patissier. De herkomst is onduidelijk. In het boek staat dat de Franse benaming La reine de Saba ... lees verder...

Kookboek Chocolade – de geheimen van de patissier
Ik had een ander boek aangevraagd om te recenseren, maar toen kreeg ik ineens ook deze opgestuurd: Chocolade – de geheimen van de patissier. Alweer een boek over chocola? Mijn kast staat er al vol mee, dacht ik in eerste instantie, van Chocoladerecepten tot Chocoholic. Maar dit boekje is in dezelfde ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 353
- Pagina 354
- Pagina 355
- Pagina 356
- Pagina 357
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


