Recente berichten

Hoe maak ik jam
Als zelfs ik jam kan maken, kan jij het ook. Vandaag een beeldverhaal, om het allemaal nóg duidelijker uit te leggen. Ik deed het in mijn Franse leen-buitenhuisje met pruimen. Heel veel pruimen.Je hoefde maar even de andere kant op te kijken of er waren er alweer honderd uit de boom gevallen. Daar ... lees verder...

Koken voor de hond
Crisis, hoezo crisis? Als er zelfs een kookboek voor honden uitkomt, valt het allemaal nog wel mee, lijkt me zo. Wat een hondenleven!! heet het, en het is – verzachtende omstandigheid? – geschreven door een Belg. "Gastronomie en koken is 'hot' én liefde gaat door de maag. Waarom ook niet bij je ... lees verder...

Vers op je bord
Hee wat gek, een kookboek zonder auteur. Of is het beroepsdeformatie dat ik daarop let? Enfin, Vers op je bord belooft ‘de lekkerste recepten met groente en fruit’. Er was ook al een Van de melkboer, een Van de slager en Van de bakker (overigens wél van een auteur, Leanne Kitchen), maar kennelijk ... lees verder...

Heimweekeuken: gemberbier
Ik ontdekte dat we in De Heimweekeuken (mijn zaterdagse rubriek in Trouw) nog nooit een drankje hebben gehad, dus in het kader van de broodnodige variatie gaat het vandaag over gemberbier. Of liever gezegd ginger ale, want zo noemt mijn kokende/illustrerende collega Yvette van Boven dat zelfgemaakte ... lees verder...

Salade met aubergine
Als je eenmaal behept bent met een doos vol aubergines, zoals ik vorige week vertelde, dan is er geen houden meer aan. Gisteren beschreef ik al de aubergineborrelhap, vandaag een auberginesalade. Doodsimpel, met aubergines, sla, mozzarella en basilicum. Neem dan eens een bijzondere azijn om de boel ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 388
- Pagina 389
- Pagina 390
- Pagina 391
- Pagina 392
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 576
- Ga naar Volgende pagina »


