Recente berichten

Filippijnse aubergineschnitzel
Elke dag weer verzinnen wat je moet eten is voor sommigen al een opgave, maar wat dacht u van elke week weer iets bedenken voor in de krant? Gelukkig krijg ik vaak suggesties van lezers. Al moet ik er eerlijk bij zeggen dat die vaak verzanden in de stapel. Zo kwam ik ineens een heel oud mailtje ... lees verder...

Thaise shakshuka
Frans drama in drie bedrijven. Eerst ging Claudette hemelen, toen legde Marie-Antoinette - nomen est omen - het loodje. Joséphine hield als laatste nog lang stand, maar dat was buiten het noodlot gerekend, in de vorm van een hongerige vos. Tot mijn grote verdriet is het tijdperk van mijn Franse ... lees verder...

Bloemkoolcarbonara
Mijn favoriete gerecht? Die vraag krijg ik vaak. Lastig, want ik hou van variatie. Dat is nu juist de onnoemelijke lol van koken en eten, dat het elk moment, elke dag, elk seizoen weer anders is. Maar er is één gerecht waar ik altijd op terug val als ik geen zin of puf heb om te koken, als ik geen ... lees verder...

Bananenmuffins
Weer eens iets anders dan bananenbrood, deze luxe miniversie: banenenbroodmuffins. Ideaal vehikel voor treurige overrijpe bananen die niemand meer lust. Kommer en kwel. Teruglezend in mijn oude dagboek lijkt mijn jeugd één en al treurnis. Maar ik schreef alleen als het leven tegenzat, als ik me - ... lees verder...

Eten op Paleis Soestdijk
Bij Paleis Soestdijk denk ik aan het defilé op het bordes met Koninginnedag, maar toch vooral aan Wim Sonnevelds stalmeester van de koninklijke familie die alle goedbedoelde rotzooi van het volk, met name kruidkoeken en krentemikken, achter de rododendrons sodemieterde.Op dit moment staan die ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 41
- Pagina 42
- Pagina 43
- Pagina 44
- Pagina 45
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »