Recente berichten

Siliconen bakvorm van Fauchon
De leukste winkels zijn kookwinkels. Ik kan er althans waar ook ter wereld geen een inlopen zonder met iets eruit te komen. Van kookspullen krijgt een mens immers nooit genoeg, en er kan altijd nog wel wat bijgestouwd worden in de keukenkastjes. En je ziet bovendien altijd wel weer wat nieuws. Zo ... lees verder...

Fleur de sel
Het allerlekkerste zout dat er is heet fleur de sel. Te koop in potjes de hypermarché, maar ook in zakjes in lokale winkeltjes, vooral in Bretagne en het Zuiden. De bekendste zoutwinbassins liggen namelijk in Guérande (Bretagne) en de Camargue (Middellandse Zee). De bassins worden gevuld met vers ... lees verder...

Hypermarché
Frankrijk is een heerlijk land, en nee, nou niet steeds zo zeuren over die vermeend onaardige Fransen. Alsof we zelf zo'n leuk volkje zijn. Enfin, een van de vele geneugtes van la douce France is het bezoek aan een hypermarché. Een familieuitje zonder weerga. Sterker nog, reden alleen al om steevast ... lees verder...

China modern
Ching-He Huang wordt de rijzende ster van de Chinese keuken genoemd. De 27-jarige auteur komt oorspronkelijk uit Taiwan maar groeide op in Zuid-Afrika en Londen. Ze is naar verluidt bekend van haar tv-serie Ching's Kitchen op de Engelse buis, dat kennelijk geheel aan mijn aandacht is ontsnapt. Ach ... lees verder...

Help, een wild zwijn in de vriezer
Vakantie in Italië. Logeren bij Italiaanse vrienden iets buiten Rome. De lucht zindert, het uitzicht over de heuvels is adembenemend, het zwembad glinstert en lonkt maar niks geen dolce farniente. Ik zit namelijk in de keuken met een enorme berg dood beest. Vanavond is er een belangrijk diner, iets ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 513
- Pagina 514
- Pagina 515
- Pagina 516
- Pagina 517
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 574
- Ga naar Volgende pagina »


