Recente berichten

Hoe test je of jam klaar is
De enige echte kan-niet-mislukken hardheidstest voor doe-het-zelf jammakers. Zet voor je begint met jam maken alvast een schoteltje in de vriezer. Haal die eruit als de jam volgens de instructies klaar zou moeten zijn (meestal: na 5 minuten flink borrelen). Laat een klodder gloeiendhete jam op het ... lees verder...

Marmello
In zelfgemaakte jam gaat een verbijsterende hoeveelheid suiker. Wil of mag je dat niet, dan is Marmello wellicht een alternatief. Dat is een suikervrij geleerpoeder op basis van pectine, speciaal ontwikkeld om jam mee te maken. Het werkt zelfs sneller dan geleisuiker: al na één minuut koken heb je ... lees verder...

Frambozenjam
Je hebt jam in vele soorten en maten, maar frambozenjam is denk ik mijn favoriet aller tijden. Vorig jaar ben ik flink in de weer geweest met jam maken, en dit jaar ben ik weer vol enthousiasme begonnen aan een verse lichting. Frambozen worden verkocht in belachelijk kleine doosjes, 1 doosje is net ... lees verder...

Frambozencoulis
Vorige week kreeg ik tot mijn onuitsprekelijke vreugde een emmer met 9 kilo frambozen. Door de zwaartekracht waren de onderste lagen natuurlijk al snel gereduceerd tot prut. Geen probleem, ideaal om frambozencoulis mee te maken. Daarmee kan je elk toetje in no time upgraden tot een feestdessert. Hoe ... lees verder...

Wilde perzik
Ik heb ooit in de Dordogne twee weken een vakantiehuis gehuurd met een perzikenboomgaard ernaast. Onbeperkt de hele dag perziken eten, dan komt het ultieme geluk toch ineens akelig dichtbij. En wát voor perziken! Kogelronde blozende gevaartes, groter dan ik ze ooit in een fruitkraam gezien heb, en ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 515
- Pagina 516
- Pagina 517
- Pagina 518
- Pagina 519
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 574
- Ga naar Volgende pagina »


