Recente berichten

Confituur van Winiefred
Nu ik toevallig in een jamfase zit, viel er prompt een toepasselijk boek in de brievenbus. Confituur van Winiefred heet het. Vanaf de omslag kijkt een vervaarlijk grijnzende oma ons aan met in haar handen een omvangrijke mand vol fruit. Niet de meest flatterende foto. Op de achterflap kijkt ze ... lees verder...

IJs maken zonder machine
Heb je geen ijsmachine of is je onderdeel nog niet bevroren genoeg? De ouderwetse handmethode is iets meer werk, maar lukt uiteindelijk ook. * Maak je ijsmengsel volgens het recept. * Doe het in een kleine metalen braadslee of aardewerken schaal (geleidt de kou beter dan plastic, dus bevriest je ... lees verder...

IJsmachine
Ooit heb ik van de benzinezegeltjes - tja, je moet wat – een ijsmachine aangeschaft. Een apparaat dat koelt en mixt tegelijk, waardoor je vloeibare substantie koud en stevig wordt, maar vooral ook mooi van structuur doordat de ijskristallen steeds kapot gedraaid worden. En het moet gezegd: er is ... lees verder...

Jam maken
Op veler verzoek weer een artikel met tips voor zelf jam maken. Zelfs de grootste kluns met twee linkerhanden kan jam maken. En daar heb je geen kilo's fruit voor nodig, zelfs met één doosje aardbeien kun je al aan de slag. Maar als je toch bezig bent, kun je net zo goed meteen meerdere potten ... lees verder...

Trechter voor jam
Hoe handig je ook bent, jam maken is altijd geklieder. Het is niet anders. Om te voorkomen dat je meer tijd kwijt bent met schoonmaken achteraf dan met jammaken zelf (wat namelijk een fluitje van een cent is) heb ik een tip voor je. Vul de potten met behulp van een zelfgemaakte trechter. Gewone ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 514
- Pagina 515
- Pagina 516
- Pagina 517
- Pagina 518
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 574
- Ga naar Volgende pagina »


