• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

15 december 2016

Rood kerstmenu

Mooi rood is niet lelijk, zeker niet met kerst. Zoek je nog inspiratie voor het kerstmenu? Ik dacht: vooruit, laat ik eens servicegericht zijn en je een rood kerstmenu voorschotelen. Weer eens wat anders. Althans, ik heb de recepten voor je verzameld, het koken en voorschotelen mag je zelf doen.

Amuse: Toastjes met forel en biet
Kan met kant-en-klare toastjes, maar ik vind stukjes geroosterd brood altijd feestelijker. Maar het is maar net hoeveel puf je hebt. De forel kun je eventueel ook vervangen door zalm.

 

Vooraf: Romig paprikacappuccinosoepje
Een schuimige, zachte soep, geserveerd in een koffiekopje. Want had ik al gezegd dat je het met kerst vooral allemaal niet te heavy moet maken? Dus geen soepborden vol, maar een beschaafd kopje. Heus, er komt nog genoeg.

 

Hoofd vis: Roodbaarsfilet met tapenade
Een heel makkelijk gerecht uit de oven, uiteraard met even fluks zelfgehakselde tapenade met (tja, het thema is rood) lekker veel gedroogde tomaten.

 

Hoofd vlees: Hertenbiefstukjes met rodeportsaus
Voor wie liever vlees als hoofdgerecht heeft, of wie die roodbaarsfilet als extra tussengerecht serveert, kan ik hert aanraden. Lekker mals en verfijnd van smaak. En nee, hertjes zijn niet zielig, dat hebben juist heel erg blij door een bos lopen huppelen. En anders doe je toch gewoon runderbiefstukjes? Jij bent de baas. Die saus is trouwens een eitje als je het geheim weet: inkoken. En altijd lekker erbij: stoofpeertjes.

 

Erbij: Rood-oranje gegrilde groenten
Een lauwwarme salade op basis van bietjes, rode (duh!) ui, paprika, wortel en nog het een en ander. Prima vooraf klaar te maken, want hij is het lekkerst op kamertemperatuur.

 

Erbij: Rode aardappels
Wie niet aan de low-carbhype meedoet en toch graag een aardappeltje erbij wil: doe roseval-aardappelen of andere lekkere piepers met rode schil. Goed schoonboenen en vooral niet schillen, wel doormidden snijden, of bij hele grote jongens in een paar stukken, dan zie je zo mooi het contrast tussen roomgele binnenkant en rode buitenkant. En dan koken in water met een snufje zout. Dat lukt wel zonder recept, toch?

 

Na: Charlotte royale
Het is schering en inslag: verse aardbeien en frambozen bij het kerstdessert, al jaren en jaren. Ziet er leuk uit, dat ingevlogen rode zomerfruit, maar het smaakt he-le-maal nergens naar. Nee, dan liever een toetje met diepvriesaardbeien, dat zijn namelijk exemplaren die in hun volle smaakrijke zomerglorie in de vriezer gekieperd zijn. En omdat het kerst is, maken we meteen de allerfeestelijke charlotte die er is, de royale: niet met lange vingers, maar met een omhulsel van plakjes oprolcake met een zwierig laagje jam ertussen.

 

En denk erom hè: géén kerststress. Anders lees je hier nog maar eens mijn tips.

 

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kersttoetjes

Slim kerstdiner (vega)

Relaxed vega kerstdiner

Vorig bericht: « Recepten uit Trouw online
Volgend bericht: Kersttulband »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN