Recente berichten

Ribollita
Met één hap ribollita was ik weer terug in Montepulciano, waar ik een dag meeliep in de restaurantkeuken van chefkok Anna Meuzzi. Een hartverwarmende wintersoep van bonen, cavolo nero (palmkool) en oud brood waar je lepel rechtop in blijft staan. Opgewarmd de dag erna alleen maar lekkerder, vandaar ... lees verder...

Groentetaart met karamel
Het klinkt heel kinderachtig, je eten zoet maken, zoiets als appelmoes-door-de-spruitjes voor lastige koters. Maar het boek Koken met karamel waar ik gisteren over had staat toch echt vol met grotemensendingen. Zoals deze beeldige taart met wortel, krieltjes en paprika en een paar lepels pittige ... lees verder...

Koken met karamel
Karamel, je kunt mij er ’s nachts voor wakker maken. Liefst met een snuf zout erin, want dat is helemaal het summum. We moeten wat minder zout eten, tuurlijk, maar laten we niet vergeten dat zout ook magische krachten heeft, zoals het verheffen van een bak vol boterige zoetigheid tot iets waarlijk ... lees verder...

Eten met Escoffier
‘Toujours faites simple’ was de lijfspreuk van Escoffier, de legendarische Franse chefkok der chefkoks, beroemd om zijn standaardwerk uit 1903, Le Guide Culinaire, hier (nog altijd) verkrijgbaar als Het Kookboek van de Klassieke Keuken, waar ik een decennium geleden al over schreef. Maar zijn simple ... lees verder...

Kookboek Mari plukt de dag
Kan een kookboek ook te dik zijn? Nou, een goed kookboek nooit natuurlijk. Toch? Rare vraag? Hij kwam onvermijdelijk bij me op toen ik het nieuwe kookboek Mari plukt de dag van Mari Maris binnen kreeg. Jazeker, die van die hele fijne Groentebijbel, met zo allemachtig veel groente-inspiratie dat je ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 131
- Pagina 132
- Pagina 133
- Pagina 134
- Pagina 135
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »