Recente berichten

Gâteau nantais
Nantes is een lekkere stad hoor, met z’n vis en Muscadet en lentegroenten als worteltjes en veldsla. Maar het beroemdst zijn toch de zoetigheden, gemaakt van de suiker en chocola die sinds de achttiende eeuw vooral via de haven van Nantes Frankrijk binnen kwamen varen. De firma LU komt ervandaan, u ... lees verder...

Aardbeientrifle (deconstructed)
Als een ongegeneerde ramptoerist spoedde ik mij naar Marks & Spencer na het nieuws dat de twee Nederlandse winkels gingen sluiten. Nog even snel inslaan, want de eetafdeling van M&S, die is legendarisch hoor. Crumpets, raspberry preserve (lees: hele sjieke frambozenjam), ... lees verder...

Morieljes uit de tuin
Ik ken ze alleen klein en gedroogd in een peperduur potje: morieljes. Maar nu stonden ze ineens zomaar in de tuin van ons favoriete Franse vakantiehuisje. Een huisje van vrienden, waar wij echter zo vaak zijn, dat het stiekem ook een beetje van ons voelt. Van de weeromstuit doen wij altijd heel erg ... lees verder...

Koninginnesoep voor Koningsdag
Het wil maar niet wennen, Koningsdag. Die datum alleen al. Was het nou 26 of 27 april? Elk jaar moet ik het verdorie opzoeken. 30 april was gewoon veel beter te onthouden. Om nog maar te zwijgen van al die arme toeristen die met reisgids in de hand nog elk jaar verdwaasd rondlopen op de 30e, op zoek ... lees verder...

Gehaktbrood voor Pasen
De mens is een slechte zelfkenner. Neem nou zout. 20% van onze landgenoten denkt dat ze te veel zout eten, maar in werkelijkheid is dat 85%. Een beetje zout heeft ons lichaam nodig, maar 6 gram per dag is zat. Alleen gaan we daar met z’n allen fluitend overheen. Per persoon per jaar eten we een kilo ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 146
- Pagina 147
- Pagina 148
- Pagina 149
- Pagina 150
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »