Recente berichten

Kerst-Viennetta
Als ‘ie kan voor Pasen, kan ‘íe ook voor Kerst, lijkt mij. Wie? Wat? De Viennetta natuurlijk. Sterker nog: juist met Kerst! Bij ons thuis was ‘ie vroeger vaste prik op eerste dan wel tweede kerstdag: eerst gourmetten - lees: lekker met z’n allen pielen in een pannetje – daarna dit “luxe dessert voor ... lees verder...

Kniepertjes
Dankzij een vriendin van Staphorster origine ben ik al jaren geleden bekend geraakt met het fenomeen knieperties of kniepertjes (‘knijpertjes’): grote, knapperige, brosse, ultraplatte wafels, verslavend lekker. Ter plaatse ook wel nij-jaorskoeken genoemd. Ze zijn er in twee varianten: de platte ... lees verder...

Havermoutkoekjes zonder bakmix
Hoe het heeft kunnen gebeuren, ik weet het niet. Ik kan nu eenmaal niet overal op letten. Er glipt wel eens wat doorheen. De boog kan niet continu gespannen zijn. Verder kan ik ook niet verklaren waarom ik er nu pas achter kom, nu 2017 al staat te trappelen, dat Koopmans merk van het jaar 2016 is. ... lees verder...

Kersttulband
Vijftien! As we speak staat mijn schoonmoeder 15 exemplaren te bakken van haar fameuze kersttulband. Al jaren een begrip in Rotterdam en verre omstreken, want ze eet ze uiteraard niet allemaal zelf op, maar deelt ze uit aan familie en buren. Het basisrecept stond ooit achterop een pak bloem dat ze ... lees verder...

Rood kerstmenu
Mooi rood is niet lelijk, zeker niet met kerst. Zoek je nog inspiratie voor het kerstmenu? Ik dacht: vooruit, laat ik eens servicegericht zijn en je een rood kerstmenu voorschotelen. Weer eens wat anders. Althans, ik heb de recepten voor je verzameld, het koken en voorschotelen mag je zelf ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 152
- Pagina 153
- Pagina 154
- Pagina 155
- Pagina 156
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »