Recente berichten

Koreaanse spaghetti
Pakjes en zakjes komen er bij mij niet in, maar ik viel wel als een blok voor een... potje. Gochujang is Koreaanse chilipasta, gewoon uit de supermarkt, en die blijkt ook prima inzetbaar bij een Italiaans-achtig bordje spaghetti met groente. Mijn verre reizen staan al een tijd op een laag pitje. ... lees verder...

Spek en bonen
Ik heb net mijn moestuin in Frankrijk winterklaar gemaakt en vooral: het oppervlakte weer flink uitgebreid voor volgend voorjaar, want het is verslavend leuk, dat eten uit eigen tuin. Dat gezegd hebbende, is moestuinieren wel een spoedcursus trial & error. Het komt neer op lukraak uitproberen en ... lees verder...

Klein appeltaartje
Tja, bij tegenslag, ellende en ander ongemak zit er niets anders op dan er toch maar het beste van te maken. En vooral af en toe appeltaart te bakken, dat helpt enorm. Dit keer een makkelijk klein taartje, eigenlijk meer een soort cake. Met appel en amandelen. Alles moet je vieren, is mijn ... lees verder...

Bloemkool met gehaktballetjes
Wegens familieomstandigheden was ik even niet zo online. Maar het leven gaat door, en eten moet je toch. Daarom een heerlijk simpel maaltje met bloemkool, broccoli en gehaktballetjes. Ter ere van mijn piepers jassende vader. Mijn vader kon nog geen ei bakken. Ik schreef al eerder over het ... lees verder...

Aardappelgratin
In het boek Van aardappel tot zeewier (lees hier meer) krijgt de aardappel meteen het eerste hoofdstuk toebedeeld, met volop interessante uitleg en weetjes. Neem nou het koken van aardappels: ze hoeven niet helemaal onder water te staan, want ze bevatten namelijk van zichzelf al voldoende water om ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 14
- Pagina 15
- Pagina 16
- Pagina 17
- Pagina 18
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 564
- Ga naar Volgende pagina »