Recente berichten

Rotzooi fermentatiefestival
Collega Meneer Wateetons zit in een fermentatiefase. Hij schreef er al een boek over (Over Rot) en hij probeert nu ons allemaal te bewegen tot thuisfermentatie. Hij bood zelfs aan om me een persoonlijke thuiscursus zuurkool te komen geven, maar dat heb ik gelukkig af weten te houden. Ik ben ... lees verder...

Zelf koken = minder zout
Hoe gezond of ongezond zijn pakjes en zakjes? Laten we eens beginnen met zout. Voedingswetenschapper en diëtist Caroelien Schuurman benaderde mij met de vraag of ze samen met diëtetiek-studenten aan de Haagse Hogeschool een project mocht doen: de voedingswaarde op de pakjes en zakjes vergelijken met ... lees verder...

Zout in soorten en maten
Het slijk der aarde. Naamgever van ons salaris. Broodnodig voor de smaak maar ook in het verdomhoekje want veroorzaker van allerhande lichamelijk ongemak. Dan hebben we het natuurlijk over zout. Eerst het goede nieuws: zout is goed voor je. Sterker nog, ons lijf heeft letterlijk zout nodig, 1-2 gram ... lees verder...

Zuid-Italiaanse restaurantweek
Vergeet die ordinaire pasta’s en pizza’s, dit is hogeschooleten. Pure smaken, perfect uitgevoerd en uiteraard voorzien van in dit geval uitsluitend Siciliaanse wijnen. Nu had ik als bonus ook nog de nieuwe Italiaanse Ambassadeur als tafelheer, de heer Andrea Perugini die keurig door iedereen met ... lees verder...

Minizza’s (kazige tomaatborrelhapjes)
Met droef gemoed aperitieven wij ons thuis door de vakantieheimwee heen. Neem nou Italië, daar weten ze van wanten. In de eerste de beste bar is het raak. Let maar op: tegen twaalven mixt het koffiepubliek zich geleidelijk met de we-doen-even-een-drankje-voordat-we-gaan-lunchen-klanten en dan zie je ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 160
- Pagina 161
- Pagina 162
- Pagina 163
- Pagina 164
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »