Recente berichten

Eten bij Bernard Loiseau
Noem mij ouderwets, maar voor mij hoort een zomervakantie zonnig en warm. Dat mijn plaats van bestemming zich daar niet altijd iets van aantrekt is een hinderlijke onderbreking van het gelukzalige dolce far niente. Na twee dagen bewolkt en regen (bezwerend "morgen wordt het beter" prevelend) werden ... lees verder...

Tartiflette
Mijn idee van een bergwandelvakantie in de Haute-Savoie? Met de stoeltjeslift (een feest op zich!) naar boven en dan languit tussen de alpenbloemetjes gaan liggen met zicht op de Mont Blanc en de gedachten op oneindig. Moet u eens opletten hoe een mens daar verkwikt van terugkomt. Nou vooruit, ... lees verder...

Quenelles de poisson
Vandaag etappe 5 in mijn Ronde van Frankrijk: Lyon. Denk je aan Lyon, dan denk je aan eten. Met kenmerkende Franse bescheidenheid noemen ze zichzelf de gastronomische hoofdstad van de wereld. Dat blijkt geenszins overdreven. De hometown van grootmeester der nouvelle cuisine Paul Bocuse heeft de ... lees verder...

Tian provençal
Allez, ik geef het toe, ik ben een ongeneeslijk Francofiel. Ik hou van Julien Clerc, heb de zevendelige romancyclus van Marcel Proust in het Frans gelezen en zeg hardnekkig ‘vinaigrette’ daar waar de ganse wereld is overgestapt op ‘dressing’. Maar een eigen huis kopen in Frankrijk? Neuh. Da’s een ... lees verder...

Kip met pruneaux d’Agen
De vader van vriendin M. besloot na decennialang expatten voor een bekend Nederlands biermerk zijn prépensioen te gaan consumeren in Zuid-Frankrijk, in de buurt van Agen. Een dankbare vakantiebestemming voor mijn eindeloze studiezomers. Bovendien hield hij, net als ik, van koken dus zaten we ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 162
- Pagina 163
- Pagina 164
- Pagina 165
- Pagina 166
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »