Recente berichten

Vissoep (à la bouillabaisse)
Het leek mij zo leuk, het enige echte zo-hoort-het-en-niet-anders-recept van tweegangen-bouillabaisse, naar aanleiding van mijn bezoek aan Marseille. Maar al snel zag ik daar de onmogelijkheid van in. Om te beginnen zijn de Marseillais het onderling oneens over de ideale receptuur, maar vooral: de ... lees verder...

Bouillabaisse in Marseille
Er zijn mensen die naar Bommel gaan om de brug te zien, ik ging naar Marseille speciaal voor de bouillabaisse, de iconische vissoep van deze Franse havenstad. Oei, meteen al een faux-pas, want bouillabaisse is namelijk helemaal geen vissoep. Geef maar toe, u wist ook niet beter. Maar het is een ... lees verder...

Gestoomde visrolletjes
Jaja, de vishatende lezers onder u hebben het zwaar. ‘Vier weken vis’, had de redactie van Trouw boven mijn tijdelijke visserie gezet, maar nu ik eenmaal de smaak te pakken heb, ben ik niet meer te stuiten. Dus deze en volgende week alwéér vis. Als verzachtende omstandigheid geldt dat ik in mijn ... lees verder...

Happyhappyjoyjoy
Ik wou er eigenlijk niet naartoe. Die náám! Eerder de nieuwe single van K3 dan een restaurant. Maar ja, hoe gaat dat, het regent, je hebt niks in huis en je loopt toevallig langs Happyhappyjoyjoy (verrek, zit dat hier?) dus vooruit dan maar. Bomvol trouwens, op een gewone doordeweekse avond, vooral ... lees verder...

Garnalenkroketten
Eigenaardig dat garnalenkroketten – zelf zeggen de Vlamingen hardnekkig ‘garnaalkroketten’ - zelden boven de Belgische grens opduiken. Hooguit in een enkel hoofdstedelijk horeca-etablissement op een lunchboterhammetje*. En dat terwijl ze zo onvergetelijk lekker zijn, zelfgemaakt helemaal. Onmisbaar ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 184
- Pagina 185
- Pagina 186
- Pagina 187
- Pagina 188
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 575
- Ga naar Volgende pagina »


