Recente berichten

Pasta met zalm & spinazie
Roerbaksensatie?? Geen kwaad woord over diepvriesdoperwtjes. Echt, de uitvinding van de eeuw, vele malen smakelijker dan uit blik of pot, en universeler verkrijgbaar dan verse. Ik heb ze dan ook altijd in huis. Maar nadat Iglo het erwtjesinvriesprocédé uitentreuren verbeterd had, de ... lees verder...

Kliekjes: chili-sin-carne-soep
Wat doe je met een eenpersoonsrestje chili? Soep van maken middels de wonderbaarlijke vermenigvuldigingstruc. Ik zit nog volop in de kliekjes-inspiratieweken, dus ik heb weer een ideetje voor je. Thuis uitgeprobeerd en zeer goed bevallen. Want dat is de truc met kliekjes hè: niet opwarmen en twee ... lees verder...

Chili sin carne
Diepvriespizza’s, magnetronmaaltijden, patat en bier: het archetypische menu van de student. Alhoewel? Uit menig onderzoek blijkt dat het best meevalt, ook qua groente en fruit en gezond, al is er bij enquêtes uiteraard vaak enige discrepantie tussen werkelijk en wenselijk gedrag. Natuurlijk, ook ... lees verder...

Snelle noedels met oestersaus
Laatst was ik met wat culijournalistieke fine-fleur te gast bij restaurant Han Ting in Den Haag, waar de chef a) toegaf dat hij net als alle andere Chinese chefs gewoon kookt met sauzen en smaakmakers uit potjes en flesjes en b) vervolgens een duizelingwekkend culinair tig-gangenmenu serveerde waar ... lees verder...

De Bosatlas van het voedsel
Ik heb iets met kaarten en atlassen. In mijn bejaarde kever geen TomTom maar gewoon een wegenkaart van Nederland en een tienduizendstratenboek. Op mijn slaapkamermuur heb ik een wereldkaart geschilderd, dat droomt zo heerlijk weg over alle plaatsen waar een mens nog naartoe zou willen. Ik hou, zo ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 197
- Pagina 198
- Pagina 199
- Pagina 200
- Pagina 201
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »