Recente berichten

Over groente en kinderen en de moestuin van Bolenius
Een béétje kok heeft tegenwoordig een moestuin. Zo ook chef Luc Kusters van restaurant Bolenius. Het is altijd even zoeken waar het restaurant ook alweer zit, een tikje verloren tussen de kale, winderige torens van de Amsterdamse Zuidas met z’n saaie kantoormannen in allemaal dezelfde donkere ... lees verder...

Kromkommer wortelsoep (met recept)
Kromme komkommers, bonkige bietjes, dwarse wortels en scheve tomaten hebben het lastig. Naar schatting wordt vijf tot tien procent van alle Nederlandse groente weggegooid puur vanwege hun schamele looks. Alsof we nog niet genoeg prima voedsel wegmieteren met z’n allen. Nogal krom, vonden drie jonge ... lees verder...

Bartje Boemboe
Hè. En ik had me er nog zó op verheugd. Bij de Indische keuken komt vaak een hoop kruiderij kijken, en dat moet allemaal eerst worden fijngestampt en -gewreven. Vergeet de pakjes uit de supermarkt, die bevatten doorgaans meer verdikkingsmiddel, conserveermiddel, maltodextrose en aroma dan echte ... lees verder...

Pestoproblematiek
Regelmatig krijg ik pestovragen opgestuurd. Zoals deze van Bas: “Ik wil graag zelf pesto gaan maken, maar vroeg me af hoeveel gram basilicum erin moet. In het recept geef je aan ‘twee flinke bossen’, maar dat is vrij cryptisch. Als ik zo'n plantje koop in de supermarkt, is dat dan goed voor 1 flinke ... lees verder...

Sultana’s
Andere mensen hebben een hobby. Die gaan suikerzakjes sparen, of keramieken kikkers. Ze gaan vliegtuigen spotten of linedancen of op poweryoga. Ik mag bij wijze van vrijetijdsbesteding graag dingen namaken waar niemand op zit te wachten. Een wonderlijke liefhebberij, maar volstrekt ongevaarlijk. ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 224
- Pagina 225
- Pagina 226
- Pagina 227
- Pagina 228
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »