Recente berichten

Sirop de thé Betjeman & Barton
Ik word blij van de mooi vormgegeven spullen van theemerk Betjeman & Barton. Nou stuurden ze me weer twee lieve flesjes met theesiroop toe, ‘sirop de thé’, natuurlijk op z’n Frans uitgesproken als ‘sirooooo de thé’. Eentje is donkerbruin en op basis van de beroemde Mélange Pouchkine. Zeg maar de ... lees verder...

Halvemaantjes
Deze amandelkoekjes heten 'croissants aux amandes' in het gisteren besproken bakboek Tarte tatin, maar dan denk ik toch eerder aan die bladerdeeggevallen. Maar het zijn toch echt koekjes, in het Nederlands vertaald als 'Halvemaantjes'. Het komt niet vaak voor dat ik in een kookboek de vertaling ... lees verder...

Kookboek Tarte Tatin
Er was eens een jonge lerares huishoudkunde die in de jaren 30 twee Franse standaardkookboeken schreef, Je sais cuisiner en Je sais faire la patisserie. En ineens, tachtig jaar later kwam iemand op het idee om een recepten uit beide boeken van Ginette Mathiot, want zo heette ze, door elkaar te ... lees verder...

Zomermeringues
Het is zo fijn om overal in den lande extra ogen en oren te hebben. Voeg daarbij de zegeningen van de moderne media en zo kon het gebeuren dat ik dankzij een twitterfoto van Nicole uit Eindhoven kennis maakte met het fenomeen meringuemix in een pakje. Grappig genoeg ontbreekt het hoofdbestanddeel, ... lees verder...

Boergondische cakewedstrijd
Wie bakt de lekkerste cake zonder pakjes en zakjes? Tijdens het buitenevenement Bourgondische Sferen op 11 en 12 juli in Woudenberg ga ik naast het geven van demo’s en workshops ook jureren bij de Boergondische cakewedstrijd. Wat is een Boergondische cake? Niets meer of minder dan een lekkere, mooie ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 223
- Pagina 224
- Pagina 225
- Pagina 226
- Pagina 227
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »