Recente berichten

Gele courgettes
Kleine courgettes zijn al heerlijk, maar kleine gele courgettes zijn helemaal een feest. Hier moet je er met een lantaarntje naar zoeken (tip: de Turkse groenteboer), maar afgelopen weekend kwam ik ze volop tegen in de Franse supermarkt. Ze smaken echt anders dan groene, veel aromatischer. En kleine ... lees verder...

Hellmann’s mayonaise
Hellmann’s mayonaise is onlangs feestelijk geïntroduceerd in Nederland. Nu hoor ik u denken: ‘Huh, maar die hadden we toch al lang?’ Inderdaad, menig supermarkt heeft dit fameuze Amerikaanse merk in de collectie, zij het vaak verstopt in het specialiteitenschap. Dat blijken geïmporteerde potten te ... lees verder...

Boergondische sferen
Vrijdag 11 en zaterdag 12 juli ben ik te gast op het zomerse evenement Boergondische Sferen in het idyllische Woudenberg, vlakbij Utrecht. Een landelijk buitenfestival in het groen, helemaal gewijd aan lekker en lokaal eten. Er is een markt met veel lokale lekkernijen, van verse aardbeien tot ... lees verder...

Maanzaadmuffins van Delia
Mijn baklustige oog viel meteen op de maanzaad-citroenmuffins in het gisteren besproken bakboek van Delia, De Kunst van het Bakken. Volgens haar zijn ze een variant ‘op die van een beroemde koffieketen’. Dat zei mij niks, maar citroen en maanzaad vind ik allebei heerlijk, dus kom maar op. Volgens ... lees verder...

Delia’s Bakboek, De Kunst van het Bakken
Wat nou Nigella en Jamie? Delia was eerst. Ze is en blijft mijn grote kookheldin, Delia Smith, met haar Summer Collection en Winter Collection. Haar bakbijbel Delia’s Cakes uit 1977 (!) is intussen verschenen in een geheel bijgewerkte editie, én in Nederlandse vertaling, De Kunst van het Bakken. ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 227
- Pagina 228
- Pagina 229
- Pagina 230
- Pagina 231
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »