Recente berichten

Project Vlierbloesemchampagne
Om volstrekt onduidelijke redenen heb ik nog nooit zelf iets gedaan met vlierbloesem. En dat terwijl ik toch dol ben op alles met vlierbloesem erin, van limonade en siroop tot natuurlijk Hugo. Dus het werd hoog tijd om aan de slag te gaan. En omdat een mens heus niet altijd het wiel zelf hoeft uit ... lees verder...

Burrata met gedroogde tomaten
Wat doe je nou met die zelfhalfgedroogde tomaten van gisteren? Ik maakte er onder andere twee heel verschillende vegetarische salades mee. Allebei met als tweede hoofdingrediënt burrata. Een van mijn allerfavorietste ingrediënten als ik in Italië ben, al was het maar omdat je in ons land zelden of ... lees verder...

Ovengedroogde tomaten
Eerst het slechte nieuws: zongedroogde tomaten zijn in ons klimaat geen doen. Je kunt tomaten wel in de zon leggen, maar er gebeurt bar weinig, zelfs in mooie zomers. Maar gelukkig hebben we de oven nog. Sterker nog: Italianen roosteren ze zelf ook in de oven en stoppen ze daarna in ... lees verder...

Kookwekker
Heb jij ook zo’n haat-liefdeverhouding met kookwekkers? Gék word ik ervan, vooral omdat ik er nogal veel verslijt. Maar ja, ik kan niet zonder kookwekker (ook wel: 'eierwekker'). Al was het maar omdat ik steevast tussen het bakken, braden, sudderen, rijzen, pruttelen danwel roosteren door iets ... lees verder...

Pastinaakfriet
Wat kiest een mens voor frietrecept uit het gisteren besproken frietkookboek Alles over Friet? In het boek staan vooral niet-aardappelfrietrecepten, dus het werd er eentje met pastinaak. Eigenlijk wilde ik die met meiraap doen, maar ondanks dat het mei is, had de groenteboer ineens geen meiraap, of ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 228
- Pagina 229
- Pagina 230
- Pagina 231
- Pagina 232
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »