Recente berichten

Fartons
Geen horchata zonder farton, zoals ik gisteren al zei. Een soort lange vinger in de vorm van een briochebroodje, met een laagje suikerglazuur erop, bedoeld om te dippen. De Spanjaarden zijn sowieso van het dippen, denk maar aan chocolate con churros. Dit is de zomerse, koude, variant die overal in ... lees verder...

Horchata (met recept)
Nog nooit gehoord van horchata? Nee, tot voor kort ik ook niet. Het is een drankje dat vooral in Valencia gedronken wordt. Non-alcoholisch, want puur gemaakt van gemalen noten, water en suiker. Zelf vinden ze het bere-gezond, waar je natuurlijk gezien die suiker wel wat vraagtekens bij kunt zeggen, ... lees verder...

Paella
Het is tegenwoordig salonfähig om de moslims overal de schuld van te geven, maar in Valencia zitten ze toch maar mooi elke dag aan de paella dankzij de Moren. Die brachten de rijstcultuur naar deze plezierige Spaanse stad, waar de combinatie van rivier, kanalen en zoetwatermeer ideaal bleek voor de ... lees verder...

Bodega Montaña in Valencia
De oudste taverne van Valencia is zonder twijfel Casa Montaña of Bodega Montaña - ze gebruiken beide namen door elkaar. Al sinds 1836 is het een ontmoetingsplek in de populaire wijk Canyameral, vlakbij de haven en het strand. Als je binnenkomt vanaf de zonovergoten straat moeten je ogen eerst wennen ... lees verder...

Lekkers uit Valencia: Mercado Central
Vorige week was ik in Valencia ter ere van de restaurantweek, die ze daar Cuina Oberta noemen, Open Keuken. Het Valenciaans lijkt erg op het Catalaans, maar in tegenstelling tot Barcelona, vinden ze het in Valencia gelukkig ook prima om Spaans te praten. Engels is soms wat lastiger. Maar dit ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 265
- Pagina 266
- Pagina 267
- Pagina 268
- Pagina 269
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 571
- Ga naar Volgende pagina »