Recente berichten

Bladerdeeg zelf maken
Waar o waar zouden we zijn zonder kant-en-klaar bladerdeeg? Ik geef het je te doen. Ik heb het althans immer in mijn diepvries liggen. Grappig genoeg ontdekte ik van de week pas dat Koopmans bladerdeeg ‘origineel’ de versie met margarine is, anders heet het ‘bladerdeeg roomboter’. Ik weet niet beter ... lees verder...

Onthaastingsrecept: blanquette de veau
Het nadeel van de kleine zelfstandige die van haar hobby haar beroep gemaakt heeft is dat werk en vrije tijd soms niet meer uit elkaar te houden zijn. Zeker sinds de komst van al die - vaak nogal dwingende - social media is dat alleen maar erger geworden. Om nog maar te zwijgen van mailtjes ‘of ik ... lees verder...

Kookboek Paul de Leeuw
Stel, je bent al jaren en jaren het meestgeroemde televisietalent van Nederland, de grootste knuffelhomo, de beroemdste adoptievader, de gezelligste meezingliedjesschrijver (regenboog, rainbow!), een komisch maar toch ook gevoelig acteerkanon, een tomeloze theatertijger. Wat ontbreekt er dan nog aan ... lees verder...

Canard à l ‘orange uit de Dutch Oven
We koken ook vandaag nog even rustiek uit de gietijzeren ketel, de Dutch Oven, waar ik eerder deze week over schreef, en waar ik in Frankrijk mee sudderde op een houtkacheltje. De achtjarige in het gezelschap wilde graag eend eten, en kijk, daar hou ik nou van, nieuwsgierige kinderen die culinaire ... lees verder...

Draadjesvlees uit de Dutch Oven
Gisteren schreef ik al over mijn nieuwe ontdekking, die toch echt al heel oud is: de Dutch Oven, DO voor intimi. Een loodzware, gietijzeren ketel met handvat voor boven het vuur. Maar ik zette hem op een Frans houtkacheltje. Een echt onthaastingsrecept, want het duurt uren en uren. En het vlees moet ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 307
- Pagina 308
- Pagina 309
- Pagina 310
- Pagina 311
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »