Recente berichten

Kip tandoori
"Het Indiase gerecht kip tandoori ontleent zijn naam aan de tandoor, een tonvormige oven die met hout wordt gestookt. Hierin werd de kip met tandoorikruiden oorspronkelijk bereid. Het gerecht wordt geserveerd met een romige saus en gekruide rijst" lees ik op het pak. Dat met die romige saus en ... lees verder...

Donna Hay fast, fresh, simple
Wie houdt er nu niet van Donna Hay? Prachtige boeken vol recepten die je allemaal meteen vanavond wilt gaan maken, jaloersmakend fraai op de foto gezet. Het laatste boek van de Australische kookdiva heet fast, fresh, simple omdat de uitgever het kennelijk wederom overbodig vond om daar een ... lees verder...

Noga (of nougat)
Mijn antipakjescollega Dinneke van den Dikkenberg, van het gisteren besproken boekje Bewust koken zonder e-nummers maakt werkelijk alles zelf. Ook dingen waar ik nog nooit aan begonnen ben, zoals vleeswaren en rozijnenbrood. Maar ook noga, of op z'n Frans 'nougat'. Nog nooit geprobeerd, altijd ... lees verder...

Kookboekje: Bewust koken zonder e-nummers
Ik propageer graag het koken zonder pakjes en zakjes, maar Dinneke van den Dikkenberg gaat nog een stap verder. Die gooide naar aanleiding van het gifgidsje Wat zit er in uw eten haar leven drastisch om en besloot om voortaan geheel e-nummerloos te gaan koken. Dat resulteerde in een simpel ... lees verder...

Bechamelsaus uit een pakje
De bloemkool gaat al lang niet meer vergezeld van een papje (‘met een pa-hapje, met een pa-hapje’ – dank Ome Willem!) maar met ‘witte saus’. Zelf zeg ik altijd ‘bechamelsaus, maar mijn culinaire opleiding verliep dan ook via de Franse keuken. Hoe je ‘m ook noemt, hij kan over de broccoli of over de ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 309
- Pagina 310
- Pagina 311
- Pagina 312
- Pagina 313
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 569
- Ga naar Volgende pagina »